Midede bulantı ya da eksime, ağız kokusu, kabızlık, hazımsızlık, şişkinlik, devamlı gaz çıkarma isteği, boğazda yanma, dışkıda kan görme, aşırı kilo kaybı, iştahsızlık, kusma ve ateş midenizde meydana gelecek problemlerin habercisi olabilir.
Yanlış beslenme, kabızlık, ülser, reflü, gastrit gibi fiziksel rahatsızlıkların yanında, psikolojik rahatsızlıklar mide ağrısına sebep olabilir.
MİDE AĞRISI NASIL GEÇER?
Mide ağrısı ile ilgili bilinen bir rahatsızlığı yok ise öncelikli tavsiye hastanın hekime başvurmasıdır.
Ancak evde pratik ve bitkisel çözümler ile de ağrıyı hafifletmek mümkündür.
Meyan Kökü Çayı Ülser, kronik gastrite iyi geldiği bilinen meyan kökü, toz veya tane olarak bir fincan suya iki kaşık gelecek şekilde 5-10 dakika beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Zencefil Çayı Yatıştırıcı özelliğe sahip Zencefili rendeleyip ya da parçalayıp kaynar suya atın 10 dakika demlendikten sonra tüketebilirsiniz.
Yoğurt Hazımsızlık ve mide yanmasına iyi gelen yoğurt, içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sisteminizi düzenliyerek bu nedenle yaşadığınız ağrılara çözüm olacaktır.
Nane Çayı Ferahlatıcı özelliğe sahip nane gaz ve spazmlara karşı çok iyi gelmektedir. Özellikle mide bozulmalarında limon ile tüketilmesi önerilir.
Maden Suyu Mideyi rahatlatmak için yemekten 20 dakika sonra tüketilmesi midenin rahatlamasına yardımcı olur. Ancak reflü veya gastritiniz varsa mide asidini yükselteceği için başka alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederiz.
Zeytinyağı Düzenli tüketimde mide asidinin etkilerini azaltan zeytinyağı özellikle salatalarda kullanılması halinde midenizde oluşabilecek problemleri engelleyecek safra salgısını destekleyecektir. Ayrıca kalın bağırsağı güçlendirerek kabızlığa engel olur.
Papatya Çayı Karın kasılmaları ve hazımsızlıktan kaynaklı mide ağrılarının en etkili çözümlerinden olan papatya çayı, sakinleştirici özelliği sayesinde mide kaslarınızın gevşemesine ve ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır.
Armut Lifli yapısından dolayı sindirimi kolay olan armut, ağır yemekler sonrasında hazımsızlığa iyi gelecek mide asidinizin dengesini ayarlayacak ve oluşan ağrılara iyi gelecektir.
Bal Düzenli kullanımda ülser ve gastritin bir numaralı düşmanı olan bal, midedeki asit miktarını dengeler. Sabahları aç tüketilmesi halinde gün boyu midenizi korur. Ülser ve gastrit rahatsızlığına sahip kişilerin ağrılılarını azalttığı bilinmektedir.
Patates Mide asidinin azalmasındaki en etkili yöntemlerden olan patates, mide ağrıları içinde vazgeçilmez bir çözümdür. Lifli yapısı sayesinde haşlanmış hali sindirime ve ağırlara iyi gelirken, çiğ şekilde tüketilen suyu ise mide asidinin dengelenmesinde önemli rol oynar. Soyulmuş patatesleri katı sıkacağı ile sıktıktan sonra tüketebilirsiniz.
Muz Midede hücre ve enzimlerin artmasına yardımcı olan muz doğal bir mide koruyucudur. Sindirim ve mide asidini dengelemenin yanı sıra mide kanamasına engel olur.
Aloe VeraDışındaki yaprak kısımları kesildikten sonra şeffaf bir jel olarak karşımıza çıkan aloe vera bir bölümü su ile karıştırıldıktan sonra mide yanmalarına engel olur.