Magnezyum Hangi Besinlerde Bulunur?

Magnezyum kemik gelişimi için gerekli bir mineraldir. Magnezyum içeren besinleri tüketmek kemik, diş e kas sağlığımız için faydalıdır. Magnezyumun hangi besinlerde bulunduğunu bilmiyorsanız. Yazımızı okumaya devam edin. İşte magnezyumun bulunduğu besinler…



Magnezyum kemiklerin gelişip güçlenmesinde, sinirlerin yatıştırılmasında, kasların gevşetilmesinde ve kas krampların giderilmesinde fayda sağlayan bir mineral çeşididir. Magnezyum içeren besinler tüketerek kemik ve diş zayıflamasına, kaslarda güç kaynının oluşmasına, kronik depresyona, iştahsızlığa, bulantı ve kusma gibi hastalıklara engel olabilirsiniz. Bu nedenle günlük magnezyum içeren besinlerin tüketilmesine önem vermelisiniz.

Magnezyumun faydaları nelerdir?

•    Vücut ısısını dengeler.

•    Krampları engeller.

•    Adet dönemindeki ağrıları azaltır.

•    Astım ve alerjik nezle etkilerini hafifletir.

•    Vücutta bulunan C vitamini, fosfor ve kalsiyum gibi maddeleri etkili bir şekilde kullanmasını sağlar.

•    Cilt, saç ve tırnakların güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

•    Sinir sisteminin sağlıkla çalışmasına yardım eder.

•    Depresyon ve anksiyete hastalarının düzenli magnezyum kullanmaları onlar için yararlıdır.

•    Sinir sistemini sakinleştirir.

•    Felç riskini azaltır.

•    Beyin hücrelerinin daha canlı olmasını sağlar.

•    Nörolojik sorunları önleme etkisi bulunur.

•    Vücutta olan sodyum ve potasyum dengesi üzerinde olumlu etkisi sağlar.

Magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir?



•    Sık sık ve sürekli kramp girmesi.

•    Hafıza kaybı yaşamak.

•    Uyku düzeninin bozulması.

•    Yorgunluk, halsizlik ve huzursuzluk yaşamak. 

•    Böbrek ve karaciğerin işlevlerini yerine getirememesi. 

Magnezyum hangi besinlerde bulunur?



•    Ispanak

•    Karalahana

•    Kabak çekirdeği

•    Badem

•    Ay çekirdeği

•    Çam fıstığı

•    Ceviz 

•    Kaju

•    Yer fıstığı

•    Susam

•    Baklagiller

•    Soya fasulyesi

•    Bezelye

•    Patlıcan

•    Dereotu

•    Pazı

•    Kimyon

•    Karpuz

•    Hindistan cevizi

•    Kuşkonmaz

•    Mercimek

•    Kepekli pirinç

•    Avokado

•    Süt ürünleri

•    Günde 3 veya 4 tane kuru kayısı tüketmek

•    Kırmızı erik

•    Üzüm

•    Balık

•    Muz

•    Çilek

•    Greyfurt

•    İncir

•    Ahududu

•    Bitter çikolata

•    Yoğurt