Maden Suyuyla Ramazan'a Özel 2 Lezzetli Tarif

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak'ın Doğal Maden Suyu ile hazırladığı lezzetli ve renkli tarifler, yeme-içme düzeninin önemli ölçüde değiştiği Ramazan ayı için faydalı ve farklı seçenekler sunuyor.

Maden Suyu ile yaza uygun sebze-meyvelerle hazırlanabilecek birbirinden lezzetli ve faydalı tarifler, Dilara Koçak'ın uzman tüyoları ile sıcak Ramazan ayında tüketicilerin değişen beslenme düzenine ayak uydurmasına destek oluyor. Dereotu, maden suyu ve tam buğday unuyla yapılan dere otlu poğaça, içerdiği A ve C vitamini, kalsiyum, potasyum, manganez ve lif ile kalp sağlığı açısından da destekleyici olup ayran ile birlikte sahurda tercih edilebilir. Yaz aylarının gözde meyvelerinden olan ve içerdiği bileşenler ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı kavun ile hazırlanan Kavun Sorbe ise iftar sonrası serinlik sağlarken besleyici ve hafif bir tatlı alternatifi olarak sofralarda yerini alıyor.

Tarifler:


Kavun Sorbe

Malzemeler:

500 gr kavun
1 şeftali
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı doğal maden suyu

Hazırlanışı:


Şeftali ve kavunu dilimleyip buzlukta 1-2 saat bekletin. Buzluktan çıkan meyveleri limon suyu, bal ve  doğal maden suyu ile beraber blender'dan geçirin. Karışımı buzlukta 1-2 saat bekletip daha sonra taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça

Malzemeler:

1/1 bardak doğal maden suyu
1 yaş maya
5 su bardağı kepekli un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
300 gr peynir

Üzerine:


2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 şişe doğal maden suyu

Hazırlanışı:

Yaş mayayı eriyene kadar 1/2 çay bardağı ılık suda bekletin. Maya, doğal maden suyu, sıvı yağ, şeker, tuz ve ince ince doğranmış dereotlarını bir kapta karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Üzerini örtüp oda sıcaklığında yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan alınan hamur parçalarının içine peynir koyup poğaça şekline getirin. Üzeri daha iyi kızarsın diye doğal maden suyu ve yoğurt karışımını poğaçaların üzerine sürün, yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180 derecede üzeri kızarana pişirin.