Kalsiyum Kaynağı Peynir Satışları Arttı

Kalsiyum kaynağı peynir Ramazan sofralarının vazgeçilmezi oldu, satışlar hareketlendi.

Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Ramazan sofralarının değişmez ürünleri arasında yerini alan kalsiyum zengini peynirin satışlarının Ramazan’da canlandığını söyledi. Muratbey Peynirleri Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da özellikle kemik sağlığı için önemli olan peynirin normal zamanda olduğu gibi Ramazan sofralarından da eksik edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Sağlıklı beslenmenin daha bir önem taşıdığı Ramazan ayında, kalsiyum zengini peynir sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Gerek iftar, gerek sahurda sofralarda yerini alan peynirin satışlarının Ramazan ayında canlandığını söyleyen Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Türkiye’de peynir tüketimi artıyor. Ancak tüketim hala dünya ortalamasının altında. Amerika’da kişi başına peynir tüketimi 16 kg iken bizde bu rakam yaklaşık 5 kg. Muratbey olarak bu çok değerli besinin kullanımını artırmayı sağlamak amacıyla, peyniri daha sevimli hale getirecek inovatif ürünler yapıyoruz. Özellikle kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum zengini peynir sofralardan eksik edilmemeli” diye konuştu.

Necmi Erol’un görüşlerini destekleyen Muratbey Peynirleri Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da kalsiyumun en zengin kaynağı olan ürünlerden peynir tüketimine özen gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Garipağaoğlu, “Domatesle birlikte ekmeğin katığı, salataların süsü, karpuzun yoldaşı, çorba ve makarnanın zenginliği, böreğin katkısı, omletin ana maddesi peyniri normal zamanda olduğu gibi Ramazan sofralarınızdan da eksik etmeyin” dedi.
 
Orucun peynir, hurma, zeytin , peynirve su ile açılmasını tavsiye eden Garipağaoğlu, sahurda da peynir tüketiminin önemine işaret ederek, “Ramazanın önemli öğünlerinden biri olan sahur en çok atlanan öğündür. Oysa sahur, hem günlük enerji ve besin öğeleri gereksinimlerinin karşılanmasına destek verir hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolü sağlanmasına yardımcı olur. Sahurda peynir, yoğurt, süt, yumurta, omlet, çorba, tam buğday veya çavdar ekmeği, az yağlı börek, tost, meyve, fındık, ceviz, komposto gibi besinleri tercih edin ve bol sıvı tüketin” önerisinde bulundu.

“Az tuzlu peynirleri tercih edin”

Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, peynir alırken ambalajlı olanların tercih edilmesi önerisinde bulunarak, Ramazan’da az tuzlu peynirlerin tüketilmesinin daha iyi olacağını söyledi. Garipağaoğlu, “Çünkü tuz susuzluğa neden olur. Tansiyon yükselebilir” dedi.