4-8 Eylül'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 30. Dünya Endoüroloji Kongresi; ilkleriyle tıp literatürüne girecek. Eğitim odaklı kongrede; ilk kez HD kalitesinde 3 boyutlu, canlı ve eşzamanlı olarak ameliyat yayınları yapılacak. Dünyanın dört bir yanından kongreye katılan 2 binden fazla hekim; İstanbul'da eşzamanlı yapılan ameliyatları Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, 3D gözlükleriyle film izler gibi canlı olarak izleyecek
Yüzlerce yıl evrensel kültüre sanata bilime evsahipliği yapan İstanbul; bu kez tıp bilimi ile teknolojinin buluşmasına bir köprü olacak. Her yıl bir başka kıtada düzenlenen 30. Dünya Endoüroloji Kongresi; 4-8 Eylül'de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde toplanacak.
Uluslararası kongreye dünyanın dört bir yanından 2 binden fazla katılımcı bekleniyor. Ürolojinin bir alt dalı olan endoüroloji alanında bilim ve teknolojinin getirdiği son yeniliklerin ve bulguların paylaşılacağı kongrenin tamamı eğitim odaklı yürütülecek. Kongreye Dünya Genç Endoürologlar Platformu'ndan 300 genç endoürolog katılacak. Kongre Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural; ''Yoğunlaştırılmış bilim ve teknoloji ağırlıklı bu kongrenin tüm katılımcılar ve tıp dünyası için verimli olacağına inanıyorum'' dedi.
HD kalitesinde naklen 3 boyutlu ameliyat
İlkleriyle tıp literatürüne girmesi beklenen kongre; Türkiye'de 3 boyutlu HD canlı ameliyat yayınlarının yapıldığı ilk bilimsel kongre olacak. 2 binden fazla hekim; İstanbul'da eşzamanlı yapılan ameliyatları, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde HD kalitesinde üçboyutlu olarak naklen izleyecek. 3 boyutlu video sunumları, robotik cerrahi uygulamaları da dikkat çekecek.
Ürolojide ilklerin hocaları İstanbul'da
İstanbul'daki kongrenin bir başka önemli yanı da dünyada ilkleri gerçekleştiren ve geliştiren tıp insanlarına ev sahipliği yapmak olacak. Kongrede sunum yapacak dünya çapında endoürologlar şöyle:
Dr. Arthur Smith: İlk kapalı böbrek taşı ameliyatı uygulayan Amerikalı cerrah.
Dr. Ralph Clayman: İlk laparoskopik böbrek çıkartma ameliyatını gerçekleştiren Amerikalı cerrah.
Dr. Christian Chaussy: İlk defa vücut dışından böbrek taşı kırma yöntemini geliştiren Alman bilim adamı.
Dr. Mani Menon: Dünyada ilk kez Da Vinci Robotunu prostat kanseri ameliyatlarında kullanan Amerikalı cerrah.
Dr. Vipul Patel: Dünyada en fazla sayıda robotla prostat kanseri ameliyatını gerçekleştiren Amerikalı cerrah.
Dr. İnderbir Gill: Dünyada en fazla laparoskopik böbrek ameliyatı gerçekleştiren cerrah.
Dr. Alex Mottrie: Avrupa Robotik Cerrahi Derneği Başkanı ve Avrupa'da en fazla robotik cerrahi yapmış cerrah.
Endoüroloji nedir?
Hızla gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve uygulayan bu bilim dalı idrar yolu taşları; prostat hastalıkları; idrar yolunun doğuştan darlığı; böbrek, prostat, mesane kanseri gibi hastalıkların kapalı yöntemlerle cerrahi tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.