Her gün 1 avuç dut yemek için 9 neden!

Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger 'Dut, A vitamini, K vitamini, B grubu vitaminleri, demir, potasyum ve fosfordan zengindir. Dut aynı zamanda antosiyanin, lutein, ksantin ve beta-karoten gibi önemli antioksidanların kaynağıdır' diyor.

Dutun faydaları:

1.Dut, içerdiği antioksidanlar sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır.

2.Dut kan basıncının dengede tutulmasını sağlar, kanın pıhtılaşmasını engeller.

3.Dut kansızlığın giderilmesinde yardımcı olabilir.

4.Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.

5.Karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırır.

6.Soğuk algınlığı ve gribi önlemede etkilidir.

7.Kolesterol seviyesinin dengede tutulmasını sağlar.

8.Bağışıklık sistemini güçlendirir.

9.Antioksidan özelliğinden dolayı cilt sağlığında faydalıdır.