Ünlü sanatçı Ebru Şancı'nın başı bu aralar mahkemelerle dertte. Kendisine hırsızlık davasının açıldığı sanatçı bir gece kulübünde yapımcı arkadaşının cep telefonunu çalmakla suçlanıyor.
HATTINI TAKIP KULLANMIŞ
Savcılık kayıtlarına göre Ebru Şancı, 24 Mayıs 2013’te arkadaşlarıyla Kuruçeşme’deki bir gece kulübüne gitti. Şancı’nın yapımcı arkadaşı Gökhan Beder, lavaboya gidip döndüğünde masaya bıraktığı cep telefonunu göremedi. Karakola giden genç yapımcı, ihbarda bulundu. Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) telefonun kayıtlarını ist
KENDİ TELEFONUM ZANNETMİŞTİM
Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Ebru Şancı, Gökhan Beder’in telefonunu aracında düşürdüğünü, aynı tarihlerde Amerika’ya gittiğini, o süre boyunca kardeşi Erhan Şancı’nın telefonu kendisinin sanarak kullandığını iddia etti. Beder ise yeniden verdiği ifadede Şancı’nın aracına hiç binmediğini söyledi. Beder, daha sonra Şancı’nın telefonun bedelini kendisine ödediğini belirterek şikayetinden vazgeçti. Ancak kanuna göre hırsızlık şikayete bağlı bir suç olmadığı için Şancı hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hırsızlık suçundan kamu davası açıldı. Şancı'ya yapılan şuçlamalar, 'Acaba ünlü yıldızda Kleptomani (Çalma Hastalığı) mı var?' sorularını akla getirdi.
ÇALMA HASTALIĞI (KLEPTOMANİ)
Kleptomanin esas özelliği kişisel kullanım ya da herhangi bir eşyanın değerine ihtiyaç duyulmaksızın tekrarlayıcı biçimde gelen çalma dürtüsüne karşı koyamamaktır. Çalınan eşyalar çoğunlukla birine verilir, gizlice yerine konulur r veya herkesten gizlenir.
Kleptomanisi olan kişilerin genellikle dürtüsel olarak çaldıkları şeyi satın alabilecek paraları mevcuttur. Çalma asla planlı değildir ve başkalarından bağımsız olarak yapılmaktadır. Her ne kadar hemen yakalanma ihtimali hırsızlığı engelleyebilse bile, kleptomanikler her zaman yakalanma ihtimalini dikkate almamaktadırlar, hatta tekrarlayan tutuklamaların acısını ve rezaletini yaşamış olsalar bile bundan geri duramayabilirler. Kleptomanikler, hırsızlıktan sonra suçluluk ve anksiyete hissedebilirler, fakat öfke ya da intikam hisleri olmamaktadır.Kleptomaninin prevalansı bilinmiyor. Tahmini olarak dükkan hırsızlığı nedeniyle tutuklananların %3,8–24' ü kleptomanik kişilerdir.
Cinsiyet oranı bilinmemekle birlikte, kadınlarda erkeklere göre daha sık ortaya çıkmaktadır.
Kleptomani sıklıkla duygudurum bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk ve yeme bozukluğu gibi rahatsızlıklarla bir arada bulunabilir.