Demet Akalın'ın yüzü böyle yandı!

Şarkıcı Demet Akalın'ın Instagram'da paylaştığı yanık yüzlü fotoğrafı sosyal medyada olay oldu. Akalın'ın yüzü bakın neden yanmış...

Sosyal medyada moda olan #tbt etiketli en dikkat çekici paylaşım şarkıcı Demet Akalın'dan geldi.

Instagram üzerinde başlayan ve eski fotoğrafların paylaşılması mantığı üzerine kurulan tbt pek çok sanatçıyı da etkisi altına aldı. Bu haftaki en ilginç tbt paylaşımı ise Demet Akalın yaptı.

Genellikle çocukluk yıllarına ait fotoğraflar paylaşan ünlülerden farklı olarak yıllar önce yaşadığı bir kazanın fotoğrafını paylaşan Demet Akalın, uçan balondan yüzünün yandığı o yıllara dönmüş ve hastanede çekilmiş o kareyi takipçilerine bir uyarı olarak paylaşmış. İşte Demet Akalın’ın sözleriyle o paylaşım:” Uçan balondan yanmıştım yıllar yıllar önce! Tekrar uyarayım dedim. Bebeklere gazlı balon asla almayın! Güzel bir #tbt olmadı ama çok acılı yıldı.”



 
Evde yanık tedavisi nasıl yapılır


Günlük hayatta insanın başına gelebilecek ve ene sık karşılaşılan kazalardan biri yanıktır. Herhangi bir merhem uygulamadan önce, birkaç öneriye göz atın. Yanık oluştuğu an yapılması gereken ilk hamle, ısınmış olan deriyi soğutarak acıyı azaltmaktır. 15-20 dakika yanmış bölüm üzerine soğuk su uygulayın. Yanık biraz daha ciddi ise, 10 dakikalık buz kompresleri uygulayabilirsiniz.

Bir sonraki adım yanmış alanı dezenfekte edip ağrıyı gidermek için, bir anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel topikal ilaç uygulamaktır.

Aloe vera
Aloe vera küçük yanıklar ve kesiklerde hemen hemen her türlü tropikal tedavi için yüzyıllardır kullanılmaktadır. İltihabı azaltarak, ağrıyı azaltan özelliklere sahiptir.

Bal
Bal, yanık ve yaraları sarmak için yüzlerce yıldır birçok kültür tarafından eski Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. Bir pastörizasyon ve filtrasyon işlemi uğramamıştır ham bal, doğal antibiyotik, vitamin ve mineraller içerir ve aynı zamanda mükemmel bir antiseptiktir.

Yanık yerin üstüne soğuk su uygulayın. Üzerine bal dökün ve tüm yarayı kapsayacak şekilde yayın. Steril bir gazlı bez yerleştirin ve bantla sabitleyin. Ortalama 48 saat bu uygulamayı yenileyerek tekrarlamak yeterli olacaktır.

Kantaron
Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve dezenfektan özellikleri nedeniyle, kantaron yanık tedavisinde oldukça etkili bir bitkidir. Amerika yerlileri ve Avrupalılar, uzun yıllardır bu bitkiyi kullanıyorlar. Bitki; bakteri ve viral enfeksiyonları önlerken, şifa verici ve yenileyici özellikleriyle, yanmış cilt dokusuna yardımcıdır.

1 su bardağı sıcak suya 1 avuç kantaron otu atın. Demleyin ve soğuduğunda gazlı bezi bu suya batırıp kompres yapın. Gün içinde birkaç defa tekrar edebilirsiniz. Eğer sizin bildiğiniz başka tedavi yöntemleri varsa, aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

 

İlgili Sağlık Konuları