Burun Ameliyatlarında Tampon Korkusu Bitti!

Burun ameliyatlarından sürekli kaçmanın ya da ertelemenin en önemli nedeni genellikle hastalardaki tampon korkusudur.

Burna konan dikişler ve doku yapıştırıcıları sayesinde kanama önlenerek, tampon ihtiyacı ortadan kalkıyor. Ameliyat sonrası hastanın yaşadığı; nefes alma zorluğu, ağrılar ve kanamalar da sona eriyor. Burunda şikayet oluşturan ve kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren kemik eğriliği ve et problemleri cerrahi yollarla giderilebiliyor.

Ameliyat, kemik ve kıkırdak kısmın eğri bölümlerini düzeltmek ve etleri radyofrekans ile küçültmek şeklinde yapılıyor. Ameliyat sırasında burun içinden çalışıldığı için burnun dış kısmında herhangi bir şekil değişikliği ya da ameliyat izi olmuyor.

Sağlıklı bir nefes için burundaki sorunların mutlaka giderilmesi gerekir. Çünkü özellikle burun kemiği eğrilikleri ve burun eti durumlarında burun tıkanıklığı oluşur. Burun tıkanıklığı geceleri daha fazla hissedilir. Ağız açık uyuma; horlama, boğaz kuruluğu ile uyanma, sabahları dinlenmiş bir şekilde uyanamama sorunlarını da beraberinde getirir.

En sağlıklı nefes, burun yolu ile alınır. Burnun solunumda çok önemli bir rolü vardır, nefesle çekilen hava burundan geçerken nemlenir, ısınır ve temizlenir. Burun kemiği eğriliği ya da burun eti olan kişiler ağız yoluyla solunum yapar. Bu da kuru havanın boğazdan geçerek, boğaz tahrişine neden olarak farenjit gelişimine zemin hazırlar. Burun kemiği eğriliği ve burun eti sorunları, sinüzitin de kolaylaşmasına neden olur.

Burun ameliyatları öncesi hastanın en büyük endişeleri; ameliyat sonrası ağrı, işe dönüş süresinin belirsizliği, bunun içine konan tamponlar nedeniyle nefes almada güçlük çekme ve tampon çıkarımı sırasında yaşanan ağrılar ve kanamalardır.

Hasta, ameliyat sonrası bir ıstıraba dönüşen tampon korkusu yüzünden ağrı ve nefes almada güçlük çekmemek için ameliyatlarını ertelemektedir.

İlgili Sağlık Konuları