Bal , Mideye Denge Getiriyor
Her gün bal tüketilmesinin sağlığa birçok faydasının olduğunun altını çizen Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen konuyla ilgili şunları söylüyor:
Ramazan ayında uzun saatler süren açlık iftar ve sahurdaki yanlış beslenmeyle birlikte mide şişkinliğini ve bağırsak koliğini tetikleyebiliyor. Mide asidini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırması ile bilinen bal, Ramazan ayında en çok karşılaşılan problemlerden biri olan mide sorunlarına da yardımcı oluyor. Yeme alışkanlıklarımızın değiştiği gibi uyku rutininin de değiştiği bu ayda, balın metabolik stresi azaltması sayesinde uyku düzensizliğinden kaynaklanan sorunlar da rahatlıkla aşılabiliyor.
İFTARDA TATLI VE MEYVE YERİNE BAL TÜKETİN
Yapılan araştırmalar alkali özellikte olduklarından tatlı ve meyvenin iftardan hemen sonra ve fazla miktarda yenmemesi gerektiğini gösterirken, midenin protein sindirimini bozabileceği riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca vücuda alınan şeker de kısa sürede acıkmaya neden olma ve yağa dönüşme özelliği nedeniyle kilo almayı kolaylaştırıyor.
BALI KİLONUZLA DOĞRU ORANTILI OLARAK TÜKETEBİLİRSİNİZ
Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen; balın kimyasalının normal beyaz şekerden farklı olduğunu belirterek, doğal tatlandırıcı özelliğiyle Ramazan'daki tatlı ihtiyacımızı sağlıklı bir şekilde karşılamamız için en doğal ürün olduğunu belirtiyor. Doğru miktarlarda alınan günlük bal tüketimi ile bir çok ihtiyacın karşılanacağını belirten Sezen "Kilonuzla doğru orantılı olarak bal tüketebilirsiniz. Örneğin 50 kilo bir insan için günlük ideal bal tüketme oranı 50 gramdır" dedi.