2019 Epilepsi ve Ben Resim Yarışması'nda Dereceye Girenler Belli Oldu

Epilepsi ve Ben Resim Yarışması'nda bu yıl dereceye girenler, 5. Sempozyumu'nda Dernek Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni tarafından açıklandı.

Epilepsi ile yaşayan çocuk ve gençlere kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortak bir platform sunan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması'na, her biri birbirinden duygusal hikayeleriyle kalplere dokunan resimler başvurdu. Türkiye'nin dört bir yanından 6- 16 yaş arası epilepsi ile yaşayan çocuk ve gençleri bir araya getiren yarışmanınjürisinde Prof. Dr. Yeni, Prof. Dr. Çiğdem Özkara Prof. Dr. Nerses Bebek ile birlikte, yıllardır yarışmaya gönüllü destekleriyle Psikolog Naz Bozok ile sosyal sorumluluk projelerine hassasiyeti ve bu yıl da epilepsili farkındalığı için gerçekleştirdiği 'Bi-re-y' (Bir Resim Yap) projesiyle tanınan Ressam Tülin Kanun yer aldı.

Hayata umutla sarılan epilepsili çocuk ve gençlerinjüri üyelerini duygulandıran resimleriarasından, 6- 11 yaş kategorisinde Arzu Erbil 1'inci, Fatma Azra Akıllıoğlu 2'nci, Şeyma Akköse 3'üncü olurken 12- 16 yaş kategorisinde ise Rana Karahan 1'inci, Elanur Memeli 2'nci ve Gamze Özdemir 3'üncü oldu.

Çocuk ve gençlerin epilepsiyle yaşarken yapamadıkları, yapmak istedikleri, hayalleri ve daha birçok duygusunu renkler aracılığıyla aktardığı resimler kadar, o resimlerin hikayeleri de dikkat çekti. 6- 11 yaş kategori 1'incisi Arzu Erbil, beyninin içinde olanlara rağmen bu dünyadan alıp uçuran mutluluklarını anlatmak istediğini, 12- 16 yaş kategori 1'incisi Rana Karahan ise epilepsi nöbeti sırasında ve sonrasındaki duygularını ve etrafında olup bitenleri resmettiğini belirti.

Epilepsiye karşı bilgi eksikliğine dayalı önyargıları ortadan kaldırmayı ve hastalık hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, her yıl, yüzlerce epilepsili çocuğun sesi olmaya devam edecek.

İlgili Sağlık Konuları