2010 Yılında Gerçekleştirilecek Tıp Kongrelerine Davetlisiniz

36.Hematoloji Kongresi. Her yıl düzenlenen 11.Romatoloji Kongresi ve 12.Ulusal İç Hastalıkları Kongresi bu yıl düzenlenecek etkinliklerde tıp dünyasının en önemli isimlerini ağırlayacak.

36.Hematoloji Kongresi

Türk Hematoloji Derneği bu yıl 43. yaşını dolduruyor. Her yıl gücüne güç katan, bu gücü de kontrollü olarak bilimin ve insanlığın yolunda kullanan derneğimizin 36. kongresini yapıyoruz. Ulusal kongremiz bizim bilimsel şölenimiz. Kongre kurgumuz bu yıl da geçen yıl olduğu gibi. İlk gün eğitim oturumları, ikinci gün uydu sempozyumları, cumartesi günü de bir klasik olan ASH öncesi uluslararası oturumlar yer alıyor. Burada yurtdışında konusunda uzman 11 bilim insanı bizlerle olacak.

Genç katılımcılarımıza destekler de sürecek; onları iyi çalışmalarla bekliyoruz. Bu yıl genç katılımcı ödüllerini kongre öncesinde “seyahat-katılım desteği” olarak vereceğiz. THD ödülleri yine bu yıl da sahiplerini bekliyor. Yurt dışında çalışan Türk bilim insanları, THD geleneği olarak bizlerle olacaklar. Bu yıl ayrıca 11 Bilimsel Alt Komite için başkanlık seçimleri yapılacak. Kongrenin ilk iki günü tüm üyelerimizi THD standına oy kullanmaya davet ediyoruz.


Atamızın yurtta barış, dünyada barış ilkesini yurtta bilim, dünyada bilim olarak da algılayan saygın hematoloji toplumumuzu, bu çok önemli bilimsel gösteriye gurur ve onurla davet ediyorum.
Kasım’da Antalya’da buluşmak ümidiyle, en iyi dileklerimi sunarım.
Kongre Başkanı

Prof. Dr. Muhit Özcan

11.Romatoloji Kongresi

Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği (RAED) tarafından her yıl düzenlenen Romatoloji Kongresi, bu sene 13-17 Ekim 2010 tarihleri arasında Antalya – Belekteki Cornelia Diamond Otel’de gerçekleştirilecektir.


Bu yıl gerçekleşecek kongremizde Romatoloji Bilim Dalı’nın ana konuları her sene olduğu gibi konferans, sempozyum, panellerde ele alınacaktır. Bu sene özellikle Vaskülitler  konusunda daha yoğun olmak üzere    pek çok konuda yurtdışından ve yurt içinden gelecek olan değerli hocalarımızın  bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanma fırsatı bulacağız.  Geleneksel hale gelen Romatoloji Hemşireliği kursu da bu senede kongremiz süresince gerçekleştirilecektir.

Bilimsel ve sosyal aktiviteleri açısından mükemmelliği hedeflediğimiz kongremizde sizleri bu senede aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Prof. Dr. Ender Terzioğlu

12.Ulusal İç Hastalıkları Kongresi

Eğer 2010 yılında sadece bir kongreye katılabilecek iseniz, işte size doğru adres; 12. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi!

Sizleri, 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında Side, Antalya’da yapılacak olan 12. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi’ne davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kongremizin çok yoğun ilgi çekeceğini umuyoruz. Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği olarak sizlere bilimsel ve sosyal yönleri ile doyurucu bir kongre planlamanın çabaları içerisindeyiz.

Kongremizin amacı, iç hastalıkları uzmanlarının dallarındaki yeni gelişmeleri yakından izlemelerini, sık karşılaştıkları sorunlara çözüm yolları bulmalarına yararlı olacak bilgilerle donanmalarını sağlamaktır.

Toplantı öncesinde, her yıl olduğu gibi, belli konulara odaklanılan kurslarımız olacaktır. Bu bir günlük kurslarda sık karşılaşılan sorunlar uzmanlar tarafından derinliğine incelenecek, katılımcılarla tartışılacaktır. Klinik uygulamalarınızı etkileyecek bilgiler edinmenize çalışılacaktır.

Kongre ana programında iç hastalıkları uzmanlık dalında yeni gelişmeler konferans, sempozyum, panel ve hasta sunumları şeklinde yer alacaktır. Daha önceki kongrelerden elde edilen verilere bakılırsa, toplam 100’e yakın oturumun yer alacağı beklenen 12. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi’nde bunlara ek olarak “Klinik Becerilerinizi Yenileyin” “Genç Dahiliyeciler Tartışıyor” ve “İnteraktif Hasta Tartışmaları” gibi yenilikler de planlanmaktadır.

Kongrelerde eski dostları görmek yeni dostluklar edinmek için de bir zaman olmalıdır. Ulusal İç Hastalıkları Kongreleri bu yönü ile de bir ayrıcalık yaratmaktadır. Sizlerin de bu fırsatı kullanacağınızı umuyoruz.

Kongrelere sürekli eğitim desteği veren İlaç Endüstrisi üyelerine teşekkür ederiz. Sergi alanlarında yeni ürünlerin ve tedavi yöntemlerinin tanıtılması yanısıra, sosyal içerikli konuları da tartışma fırsatları bulunabilmektedir.

Derneğimizin düzenlediği 12. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi’nde, yan dal uzmanları da dahil, tüm iç hastalıkları uzmanlarını ve genel tıp ile ilgilenen tüm meslektaşlarımızı görmekten büyük mutluluk duyacağız.


Dr. H. Erdal Akalın
Yönetim Kurulu Başkanı

 

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler