Hızlı yaşam tarzı ve stres vücutta olumsuz bazı etkiler yarattığı gibi, ciltte ve saçlarda da yıpranmalara neden olabiliyor. Bu problemler özellikle kadın ve erkeklerde vücutta yağlanma, selülit, ciltte kırışıklık, göz torbaları, saçlarda cansızlık ve dökülme olarak kendini gösteriyor. Yaz aylarına girmeden önce tüm bu sorunlardan mezoterapi uygulaması sayesinde kurtulmak mümkün.
Mezoterapi İle Daha Sağlıklı ve Canlı Görünüm : Mezoterapi; vitamin, mineral, aminoasit, enzim, bazı farmakolojik ve homeopatik ilaçların karışım haline getirilerek deri ya da yağ dokusunun altına ağrısız enjekte etme yöntemidir. Bu şekilde istenilen bölgeye hızlı şekilde ulaşılarak, verimlilik arttırılır. Mezoterapi bölgesel incelmenin yanı sıra vücutta var olan ve şikayete yol açan hastalıkların, ağrıların, belli yaraların ve yara izlerinin yok edilebilmesi için de uygulanır. Son derece etkili ve güvenli bir uygulamadır.
Mezoterapi uygulama alanları: Mezoterapi uygulaması yüz gençleştirme, göz torbaları, yara izleri (skar), saç dökülmesinde kullanılır.
Mezoterapi uygulamasında acı hissedilmez ve yan etkisi yoktur.
Mezoterapi, herhangi bir sağlık sorunu olmayan 16 ile 75 yaş arasındaki her kişiye uygulanabilir. Ancak kalp yetmezliği sorunu olan, diyabet hastası olan, böbrek rahatsızlığı bulunan ve ilaçlara karşı alerjisi olan hastalara kesinlikle uygulanmaz. Kullanılan iğnelerin çapı neredeyse bir saç teli inceliğinde olduğundan, hastalar uygulamada hiç acı hissetmez. Mezoterapinin belirli bir yan etkisi yoktur ancak uygulamanın uzman bir hekim tarafından yapılması gerekir.
Tedavi sonrası iki seans arasındaki süre 7 gün olmalı: Mezoterapi tedavisi sonrası iki seans arasındaki süre 7 günden az olmamalıdır. Mezoterapide yan etki görülüyorsa bu durum seans aralığının ya da ilacın dozajına dikkat edilmemesi sonucu oluşur.
Mezoterapi iş yaşamını etkilemez : Mezoterapi uygulamasını çalışan bireyler de yaptırabilir ve bu tedavi iş yaşamlarında bir aksamaya yol açmaz. Tedavi sonrası işlerine rahatlıkla geri dönebilirler. Özellikle ofis çalışanları için uygun bir tedavi yöntemidir. Çok efor sarf edilmeyen, hareketin daha az olduğu meslek gruplarında çalışanlar için bir sorun teşkil etmez. İşi gereği uzun saatler ayakta durmak zorunda olan, bedeni çok yorulan kişilerde mezoterapi uygulaması sonrası tedavi süreci uzayabilir.
Erkekler saç mezoterapisini tercih ediyor : Erkek hastalar ise en çok saç mezoterapisi uygulamasını tercih ediyor. Ailede kellik sorunu varsa, saç ekimi yaptırılmışsa, kaş, favori, bıyık ve sakal bölgelerinde dökülme görülüyorsa saç mezoterapisi yöntemine başvuruluyor. Bu sorunların yanı sıra sadece tepe bölgesi, kulak üstleri veya şakaklarının açıldığını fark eden erkek hastalar da saç mezoterapisi yaptırabiliyor.
Kadınlar ayrıca, göz altı torbalarından, cansız ve çok dökülen saçlarından şikayetçi olarak da mezoterapi uygulaması yaptırıyor.
Erkeklerde görülen androgenetik alopesinin yani erkek tipi kelliğin başlıca tedavi şekli saç mezoterapisidir. Ayrıca saç ekimi ve sonrasında koruyucu ve güçlendirici tedavi olarak uygulanabilir. Kadınlarda görülen saç dökülmelerinin her tipinde ve androgenetik alopesi tipinde uygun tetkikler uzman dermatolog tarafından değerlendirildikten sonra tedavi planlanabilir.
Mezoterapi ile saçlı deri bölgesi canlanır : Mezoterapi uygulanan saçlı deri bölgesi bu sayede daha fazla kanlanarak mevcut olan saç foliküllerini olumlu yönde etkiler. Bu etki ilaçların yardımı ile uzun bir zamana yayılır. İlacın eşit miktarda dağıtılması ve doğru bölgelere uygulanması hastanın sonuç alması açısından çok önemlidir ve mutlaka uzman hekim tarafından yapılması gerekir.
Kullanılan ilaçlar saçın yapısında bulunan ancak azalmış olan keratin, vitaminler, mineraller, yüzey genişleticiler ve saç köklerini uyarıcı etkiye sahip birtakım ajanlardır. Hepsi de doğal tedavi ajanları olup, bir araya gelmekle potansiyel olumlu bir etki oluştururlar.
Saç mezoterapisi yöntemleri; Hücum tedavisi ve koruyucu tedavi : Saç mezoterapisi hücum tedavisi ve koruyucu tedavi olmak üzere iki ayrı şekilde planlanarak yapılır. Hücum tedavisi ilk uygulanan tedavidir. Daha sık aralıklarla ve kısa sürede yapılır. Saç dökülmesinin aktif olduğu ilk dönemlerde tercih edilir. Hücum tedavisinde uygulanan protokol ilk 4 seansı haftada bir, sonraki 4 seansı 2 haftada bir, son 2 seansı ise ayda bir olmak üzere toplam 10 seanstır. Tedavi aralıkları uzman hekim kararı ve hastanın durumuna göre değişebilir. Daha sonra mevsim geçişlerinde birer seans olmak üzere koruyucu tedavi düzenlenebilir. Her bir tedavi seans uygulama süresi 10 ila 15 dakika kadar sürer ve hasta günlük hayatına dönebilir.
Cilt kalitenizi mezoliftingle arttırın : Cildin kalitesini arttırmak isteyen kadın ve erkek hastalar için ise yüz mezoterapisi yani mezolifting uygulaması yapılıyor. Özellikle yaşlanma belirtisi gösteren ciltlerde kullanılıyor. Orta yaş ve üzeri bayan veya erkeklerde, ciltte bir takım lekelerin olduğu durumlarda, alkol, sigara ve çevresel faktörlerden etkilenerek hasar görmüş ciltlerde, cilt altına özel preparatların enjekte edilme işlemiyle yapılıyor. Güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde de sıklıkla kullanılıyor. Bu preparatlar cildin yapıtaşları olan hyalüronik asit, kollajen, vitaminler, aminoasitler, mineraller gibi maddeleri içerir. Çok ağrılı bir işlem değildir ancak hastaya hafif bir lokal anestezik sürerek 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılabilir.
Ciltte yıpranma etkileri başlamadan yaptırılmalı : Mezoliftingin yapıldığı ilk seanstan itibaren kişi cildinde bir parlaklık ve parıltı hisseder. İlerleyen seanslarda bu his giderek artar. Ciltte bir dolgunluk hissi, yeniden yapılanma hissi, artan seanslarda kendini gösterir. Ayrıca, ciltte yıpranma etkileri henüz başlamadan mezolifting uygulamasına başlanabilir. Ciltteki kırışıklık ve çizgiler henüz oluşmadan düzenli mezolift uygulaması ile cildin olduğundan daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesi sağlanabilir.
15 günde bir olmak üzere 4 ile 6 seans arasında uygulanabilir. Sadece bakım ve cilt kalitesini arttırılmak adına yapılıyorsa, ayda bir kez olmak üzere 3 veya 4 seans yapılabilir.