Mayıs ayı boyunca, halkı besin alerjileri ve özellikleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan Besin Alerjileri ve Anafilaksi ağı, bugün ki adıyla Food Allergy Research and Education, Amerika'da (FARE) 10-16 Mayıs tarihlerini, besin alerjileri farkındalık ayı olarak ilan etti.
Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, insanın hayatı boyunca karşılaştığı, bütün besinlerin alerji yapma potansiyeli olduğunu, fakat en çok besin alerjisi yapan gıdaların başında süt, yumurta, buğday, fındık fıstık gibi çerezlerin ve deniz ürünlerinin geldiğini söyledi. Doç. Dr. Akgül Akpınarlı şöyle konuştu: "Besin alerjileri genellikle erken çocukluk döneminde, başlama eğilimindedir, fakat anne karnında başlayabileceği gibi erişkin yaşlarda ya da yaşlılıkta da ortaya çıkabilmektedir. Çocuklukta başlayan besin alerjileri genelde %80-90 geçer, %10-20 besin alerjileri ömür boyu devam edebilir. Besin alerjileri bazen hafif alerjik bulgular ile kendini gösterirken bazen de hayati tehdit eden, ANAFILAKSI denilen, aniden gelişen bütün vücut fonksiyonlarının durduğu şok seklinde kendini gösterebilir. Besin alerjilerinin bulguları tutulan organa göre değişir. Besin alerjilerini vücutta tutmadığı organ ya da sistem yoktur."