Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Bucakşeyhler(Bucakşıhlar) köyünde organik tarımla çilek üretimi yapan bir ziraat mühendisi, meyvenin içeriğinde bulunan kalsiyum, demir, potasyum, azot ve fosfor elementi zenginliğini özel karşımla elde ettiği gübreyle sağlıyor. Organik tarım uzmanı ziraat mühendisi İsmail Orman, çileğe lezzet veren ve bol miktarda bulunan demir, fosfor elementi yanı sıra B,C ve K vitaminlerinin korunması için hayvansal gübre kullandığını söyledi.
Çileğin büyüme aşamasında kükürt, mağnezyum, kalsiyum, potasyum, azot ve fosfora ihtiyacı bulunduğunu belirten İsmail Orman, bunu da tavuk, yarasa, bıldırcın, büyükbaş, küçükbaş ve güvercin gübresini karıştırarak elde ettiğini kaydetti. Bucakşeyler köyünde kurduğu özel serasında 9 dönüm serada yıllık 20 ton çilek elde ettiğini belirten Orman, kaliteden ve damak lezzetinden taviz vermemek için üretim rekoltesini sınırlı tuttuklarını kaydetti. Orman, "Çilek, içeriğinde bulunan element ve vitamin zenginliği bakımında şifalı bir meyve. Çilek yetişken kükürt, mağnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor ve azot elementlerini yoğun ihtiyaç duyuyor. Aynı zamanda bol miktarda demir, fosfor ile B,C ve K vitamini deposu. " diye konuştu. Orman, ürettiği çileğin kilosunu 4 liradan sattığını belirtti.