Sakarya'da hizmet veren Baytar Steakhouse'un ortaklarından Enes Baytar, etle ilgili önemli bilgiler verdi. Etin lezzetli olması için fazla pişirilmemesi gerektiğini belirten Baytar, "Damak tadı olarak orta pişmiş, bizim için ideal diyebiliriz. Ancak etteki pembe rengini görmek istemeyenler var. İyi pişmiş bir ette ise protein miktarı çok geriliyor, bunu da hesaba katmak lazım" diye konuştu.
Dünyada ve ülkemizde steakhouse kültürünün gelişmesiyle birlikte tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi de önemli hale geldi. Sakarya'nın en önemli et işletmeleri arasında yer alan Baytar Steakhouse'un ortaklarından Enes Baytar da iyi eti ve iyi eti pişirmenin püf noktalarını anlattı.
İyi etin açık pembe görüntüde olacağını belirten Baytar, "İyi bir et yemek istiyorsanız görüntü çok önemli. Etin görüntüsü eğer açık pembe rengini bulduysa ve etteki yağlanma oranı, mermerleşme oranı fazlalaştıysa iyi et denilebilir. İyi bir etin görüntü olarak güzel olması elbette ki lezzet olarak güzel olması anlamına gelmiyor. Görüntü ve lezzet farklı şeylerdir. Lezzeti yakalamak için hayvanların neyle beslendiği önemlidir. Bizim farkımız, iyi eti seçerek işletmeye getirmektir. Diğer anlamda da iyi bir marina ve pişirme tekniğini uygulamamız bizim için önemli" diye konuştu.