07-10 arası: Kepekli yada kepeksiz iki dilim arasına yağlı yada yağsız bir dilim beyaz peynir, 5 tane zeytin ve ekmeğinizi kaplayacak şekilde kırmızı biber. Kekik seviyorsanız arasına birazda kekik dökün.
Bu iki dilim arasını 20 dakika içerisinde tüketmeniz gerekiyor. Aksi taktirde çabucak acıkabilirsiniz.
10-11 arası: Bu saate kadar tüketeceğiniz tek şey su olmalı. Ancak onu da her seferinde bir yudum içmelisiniz. Ayrıca bu saatler arasında tüketeceğiniz besinler şunlar olabilir: 1 avuç “15-20 adet” kavrulmamış badem, kayısı ya da kuru üzüm, salatalık ya da meyve.
12-13 arası: Öğlen yemeğinizi kesinlikle bu saatler arasında yemelisiniz. 1 hafta boyunca öğlen menünüzde sebze yemekleri veya baklagil olmalı. Fasulye, nohut, ıspanak, semizotu gibi besinler tüketin.
Öncesinde az çorba ile yemeğe bağlayın. Yemeğiniz yarım porsiyon olmalı ve en fazla 1 dilim ekmek tüketmelisiniz.
13-14 arası: Bu saatler arasında yemek tadı iyice ağzınızdan gittiğinde bir kase yoğurt yiyoruz ancak yoğurdu da aynı şekilde uzun bir süre içinde yemelisiniz.
15-16 arası: Bu saatler arasında ara öğünlere devam ediyoruz. Bol bol salatalık ve meyve yemenizde sakınca yok ancak yine yarım saat içine yaymalısınız.
19-21 arası: Akşam yemeği de bu saatler arasında kesinlikle yenmeli. Her akşama bölecek şekilde balık, tavuk, et, köfte, makarna, omlet ve bir kaç da kaçamak yapabilirsiniz.
Yemekten 1 saat sonra 1-2 adet meyve tüketebilirsiniz ancak son öğününüzden sonra 1 saat geçmeden yatağa girmemelisiniz
Beslenme şeklinin püf noktaları şunlar; besinleri hızlı tüketmeyin, suyu sık sık ama az az için, ara öğünleri atlamayın ve meyve-sebzeye ağırlık verin.