Zayıflama Uzmanı Meltem Şarkışlalı, koronavirüs sebebiyle evde kalanlara özel beslenme programı ve tarifler verdi
Zayıflama Uzmanı Meltem Şarkışlalı, koronavirüsle mücadele döneminde kendilerini evde karantinaya almak durumunda kalan kişilere özel beslenme tüyolarını, 3 günlük detox programını ve özel tariflerini paylaştı.
Dünyanın farklı ülkelerinde koronavirüs salgınına karşı birçok önlem alınıyor. Ülkemizde de vatandaşlara 'Evden Çıkmayın' uyarısı yapılması üzerine, insanlar evden çıkmadan nasıl beslenmesi gerektiğini merak ediyor. Zayıflama Uzmanı Meltem Şarkışlalı ve Mel's Slim Light ekibi diyetisyeni Eda Ülkü , merak edilen soruları cevaplandırarak hem beslenme önerilerini hem de 3 günlük bir detox programını paylaştı.
''PAKETLİ GIDALARDAN UZAK DURUN''
Bağışıklığınızı güçlü tutmak adına yeterli, dengeli ve düzenli beslenin diyen Uzman Diyetisyen, ''Bağışıklığımızı güçlendirmek için doğru beslenme, düzenli uyku ve ek olarak supplement, bitki ve baharatlardan faydalanabilirsiniz. Evde çalışırken, film izlerken yanınızda sağlıksız atıştırmalıklar bulundurmayın. Boş kalorili, paketli, beyaz şekerli gıdalardan uzak durun.'' dedi.
''VİTAMİN VE MİNERAL TAKVİYESİ ALMAYI İHMAL ETMEYİN''
Atıştırmalık olarak 2-3 porsiyon taze meyve ve çiğ kuruyemişler tüketilebileceğini söyleyen Şarkışlalı ayrıca ''Makarna, hamur işi olarak beyaz unla yapılan gıdalar tüketmek yerine esmer un tercih edin. Zorunlu kalmadıkça beyaz unla yapılan yiyecekleri tüketmemeye çalışın. Sık sık su için. Bitki çaylarının antibakteriyel ve antioksidan içeriğinden yararlanın. Zeytinyağlı taze sebze tüketiminin yanında protein olarak hem hayvansal hem de bitkisel proteinlerden yararlanmayı ihmal etmeyin. Uzun süre hareketsiz kalmamaya çalışmalı, evde yapabileceğiniz egzersizlerle aktifliğinizi sağlamalısınız. Bu dönemde ayrıca C vitamini, çinko, selenyum, beta glukan, propolis, D vitamini, Omega 3, probiyotik gibi vitamin ve mineral takviyesi almayı da ihmal etmeyin.'' ifadelerini kullandı.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN SEBZE VE MEYVELER
Sebze olarak bolca koyu yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, soğan, sarımsak, yaban turbu, kırmızı biber tüketilmesini öneren Meltem Şarkışlalı; meyve olaraksa turunçgiller, kivi, ayva, ananas, yaban mersini, koyu renkli üzüm ve dutgilleri önerdi. Baharatlardan zencefil, zerdeçal, karabiber, pul biber, kekik, tarçın, kimyon kullanılabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen; şifalı bitkilerden ekinezya, latin çiçeği, eleutherococcus ve Ginseng, yeşil çay içilebileceğini aktardı. Fermente besin olarak lahana, kefir, ev yoğurdu, sirke tüketilmesi gerektiğini belirten diyetisten, ''Ayrıca beslemenizde Omega 3 kaynaklı somon, avokado ve cevizden de yararlanabilirsiniz.'' dedi.