Yeşilay Haftası

İpekyolu ilçe belediyesi tarafından Yeşilay Haftası kapsamında sigara bağımlıları için mobil sağlık aracı kuruldu.

İpekyolu ilçe belediyesi tarafından Yeşilay Haftası kapsamında sigara bağımlıları için mobil sağlık aracı kuruldu.

İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada Yeşilay Haftası nedeniyle ilçe Belediyesi İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirmek için, kurumlarla birlikte ortak çalışma yaptıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar sonucunda mobil sigarayı bıraktırma hizmet aracını devreye soktuk. Buradaki amacımız insanlara en büyük bağımlıktan birisi olan sigara bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturma aynı zamanda sigarayı bıraktırmak için tedavi yöntemleri ile ilgili insanlarımıza bilgilendirme ve bilgilendirdikten sonrada sigarayı bırakan kişilerin tedavi süreciyle ilgili bir çalışma yapmak. Bu anlamda bizim en işlek caddemiz üzerinde mobil hizmetimizi kurduk. Akşama kadar vatandaşlara bir test yapılacak. Bu testin sonucunda ne kadar bağımlı olduğu, ne kadar sigara kullandığı ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda doktorlarımız bir teşhis koyacaktır. Teşhiste sonrada tedavi süreci başlayacaktır."

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler