Kış aylarında bağışıklık sistemini sağlamlaştırmak ve hastalıklardan korunmak için önerilen beyran çorbasının faydalarını Prof. Dr. Mustafa Araz anlattı.
Gaziantep'in tescilli lezzetlerinden "beyran" özellikle kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirip, soğuk algınlığı ve gribe karşı korunmamızı sağlıyor. Peki beyran çorbası nasıl pişer, nasıl servis edilir, faydaları nelerdir? Beyran çorbası hakkında tüm merak edilenler haberimizde...
UNESCO'nun gastronomi dalında "yaratıcı şehirler" ağında olan Gaziantep'te kahvaltıların vazgeçilmezi olan beyran çorbası, yüksek harlı ateşte pişirilen, içinde kuzu eti, sirke, baharat ve bol sarımsak barındıran,"içen hasta olmaz", "eskiden ilaç yoktu beyran vardı" sloganlarıyla tüketilen çorbaların başında geliyor.