Konya'da iki lise öğrencisi, hazırladıkları projeyle, soğan suyu ve bal karışımının, bakteriler üzerinde penisilinden daha etkili olduğunu ortaya koydu.
Soğan suyu ve bal karışımının boğaz enfeksiyonuna etkisini inceleyen Konya Özel Güventaş Lisesi öğrencileri İrem Hira Yuca ve Fatma Nurbanu Turan, bu konuyu mercek altına aldı. Yuca ve Turan'ın, proje danışmanı öğretmenleri Serap Tolu ile birlikte yürüttükleri çalışma 4 ay sürdü. Sadece Soğan ve Bal Öğrencilerden Fatma Nurbanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında çok bilinen soğan suyu ve bal karışımının boğaz enfeksiyonuna etkisini bilimsel olarak araştırdıklarını söyledi. Turan, karışımı nasıl hazırladıklarını ise şöyle anlattı: "İlk olarak orta büyüklükte bir soğanın alt ve üst kısmındaki çıkıntıları kestik. Üst kısmı bir santimetre çapında oyduk. Oyduğumuz kısma bir çay kaşığı bal ekledik. Alt kısmından da 5 milimetre derinliğinde 4 adet delik açtık. Sonra bu düzeneği bir bardağın üzerine yerleştirdik. Oda şartlarında 3 saat beklettik ve sonunda karışımımızı elde ettik. Bu karışımı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ndeki Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda, hazır bakteri kültürlerine enjekte ettik." "Karışımımız Penisilinden Daha İyi"