YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR
Doğru beslenme yöntemleri ile cildin gençliğini ve parlaklığını uzun yıllar koruyabileceğini belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, pürüzsüz bir cilt için önemli noktaları açıkladı: ** Domates Domateste bol miktarda bulunan likopen cilde en faydalı besin unsurlarından biridir. Özellikle kuru ciltler için çok fazla etkisi vardır. Kuruluk ve kırışıklığa sebep olan etkenlere karşı koruma sağlar. ** Brokoli İçeriğindeki alfa-lipoik asit sayesinde kollajen üretimini destekleyerek cildin elastikliğini arttırır. Cildi sıkılaştırarak kırışıklıkların minimum düzeyde olmasını sağlar. ** Yumurta Yumurta kaliteli protein kaynağıdır ve serbest radikallerin zarar verdiği hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki biyotin sayesinde cilt kuruluğuna karşı koruyucu etki gösterir. ** Üzüm çekirdeği İçeriğindeki oligomerik proantosiyanidinler sayesinde cilt için önemli bir antioksidandır. Ciltteki damarları koruma, ciltte genç ve sağlıklı görünüm sağlama özellikleri vardır. Bu nedenle çekirdekli kuru üzüm, siyah üzüm, pekmez gibi besinler cilde faydası olan besinlerdir. ** Soğan ve sarımsak Bu iki besin içeriğindeki sülfür sayesinde hücre yenilenmesinde ve cilt sıkılaşmasında etkili olan besinlerdir. ** Hindistan cevizi yağı İçeriğindeki E vitamini sayesinde kırışıklıklara karşı cildi korur, cildin yumuşak ve nemli kalmasını sağlar. ** Buğday rüşeymi Çinko minerali sayesinde yeni cilt hücrelerinin üretimini sağlar ve cildi temizler. Egzamayı önlemeye yardımcı antienflamatuar özelliği de vardır. ** Zeytinyağı Zengin oleik asit kaynağı olan zeytinyağı cildi hem içten hem de dıştan besleyerek, cildin parlak olmasını sağlayan tek yağ çeşididir.