Potasyumun gücü hakkında daha fazla öğrenmek için bu bölümü okuyun. Hücreler ve vücut sıvıları arasındaki doğal su dengesini sağlamakla görevli vücudun gelişimi ve bakımı için potasyum gerekli bir enzimdir. Kan basıncı, sinir ve kas fonksiyonlarını düzenlemesinin yanı sıra asitlik derecelerini de düzenler.
Aynı zamanda kalbe elektriksel dürtüler yollamada da önemli rol oynar. Küçük gibi görünen bu enzimin büyük özeti... Potasyum: Gerçekler Beslenmeyle alınan günlük önerilen doz 4700 mg.dır. Besin takviyeleri bu miktara ulaşmanıza yardımcı olabilirler ancak en iyi potasyum kaynağı doğal olarak çeşit çeşit lezzetli doğal yiyeceklerde barınır. Vücudunuzun potasyum ve sodyum seviyelerini dengeleyen bir beslenme uygulamak, kalp rahatsızlıklıları, yüksek tansiyon, hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü), diyabet, böbrek hastalıklar ve böbrek taşlarını önlemede ve/veya tedavi etmede yardımcı olabilir. Potasyum, potasyum ve sodyum arasında oluşan bir diğer özenli denge eylemi olan kas kontraksiyonu için gereklidir. Potasyum Kaynakları Portakal ve greyfurt gibi turunçgiller: Bir bardak portakal suyu 500 mg potasyum içerir. Balık: özellikle pisi balığı, orkinos (ton balığı) ve dil balığı. (her biri bir porsiyonda 400 mg’dan fazla içerir) Pancar: Bir bardak pancar günlük potasyum miktarınızın yaklaşık %15’ini karşılar. Bir adet muzda 450 mg potasyum bulunur. Domates veya mor erik suyu. Şamama (tatlı ve sulu bir tür kavun). Lima fasulyesi, 1 bardak 1000 mg potasyum içerir. Fırında patates yaklaşık 900 mg potasyum içerir. Bunlar gibi zengin kaynaklar sayesinde birçok insan yeterli potasyum tüketmede sorun yaşamaz. Potasyum eksikliğinden olabilecek en olağanüstü durumlar hipertansiyon ve kalp yetmezliğine yol açabilir ancak bunlar ender durumlardır. Fakat yine de diyabet veya böbrek hastaları ve idrar söktürücü veya müshil kullanan insanların potasyum eksikliği yaşaması daha kolaydır. Çoğu zaman, özellikle yukarıda belirtilen yiyecekleri temel besin kaynağı olarak kullanıyorsanız çok fazla potasyum tüketmek zordur.