Ege'nin şifalı otlarını tüm Türkiye ile buluşturan 6. Alaçatı Ot Festivali'ne özel hazırlanan ve yeni bir lezzet olarak ortaya çıkan 'otlu dondurma', festival ziyaretçilerinin beğenisini kazandı.
FARKLI LEZZETLER ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde, bu yıl 6. düzenlenen ve merakla beklenen Alaçatı Ot Festivali, renkli başladı. Festival, Ege Bölgesinden çok sayıda ziyaretçiyi bir araya getirirken, ot festivalinin bu yıl teması 'ebegümeci' olarak belirlendi. Etkinlikler, bir kaç güne yayılırken, farklı farklı lezzetler de ziyaretçilerle buluştu. VATANDAŞLARDAN OTLU DONDURMAYA TAM PUAN Festivale özel olarak, bir firma tarafından Türkiye'de ilk kez 'otlu dondurma' hazırlandı. Ege'nin şifalı otları ve keçi sütüyle hazırlanan otlu dondurma, festivalde en dikkat çeken lezzetler arasında yer aldı. Alaçatı Ot Festivali kapsamında şevket-i bostan, enginar-dereotu, arapsaçı, ebegümeci, nane, anason, zerdeçal, defne, adaçayı ve gül-pancarlı gibi şifalı otlardan hazırlanan dondurmayı vatandaşlar beğendi. "ÇOK LEZİZ DONDURMALAR ELDE ETTİK"