Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle açlık ve susuzluk daha yoğun hissedilebiliyor. Oruç tutulan saatlerde vücudumuzda yorgunluk, halsizlik, sürekli uyku hali gibi olumsuzlukları da hissetmemize sebep oluyor.
Nil Şahin Gürhan, beslenmenin her zaman ve her yerde en önemli temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğuna dikkat çekerek "Oruç tutarken sağlıklı beslenmek, rahat oruç tutmamıza yardımcı olurken oruç tutulan saatlerin zinde ve sağlıklı geçirilmesini sağlar" açıklamasını yaptı.SOFRANIZDA MUTLAKA 6 BESİN GRUBUNA AİT YİYECEKLERDEN OLMALI!Nil Şahin Gürhan, "Sahur ve iftar sofralarınızda mutlaka 6 besin grubuna ait yiyeceklerden olmalı" diyerek, yiyeceklerin nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı: BİRİNCİ GRUP; ET GRUBU: Et, balık, tavuk, yumurta, peynir bu gruba dahildir. Özellikle iftarda et grubunu mutlaka tüketmelisiniz. Et grubunu etli sebze yemeği olarak tüketilebileceği gibi ayrıca tek başına pişirdiğimiz et ile birlikte de yanında zeytinyağlı sebze yemeği olarak da tüketebiliriz.İKİNCİ GRUP; EKMEK GRUBU: Ekmek, pilav, makarna, börek bu gruba dahildir. Tam tahıllı ekmek sahur için çok iyi bir alternatiftir. Bütün gün sizi tok tutması açısından 3-4 dilim tam tahıllı veya tam buğday ekmeği yemelisiniz.