Akgüneş, organik ürün nasıl anlaşılır, sofradaki GDO, seradaki hormon tehlikesi, toprağı çoraklaştıran gübreler gibi bir çok konuyu mercek altına alıyor.
Milliyet Gazetesi'nde bugüne önemli kent ve çevre haberlerine imza atan, Milliyet Pazar'da 'Bak Yeşil Yeşil' adlı ekoloji yazıları kaleme alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gürkan Akgüneş, "Organik Gerçeği" isimli yeni kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Yeni İnsan Yayınevinden çıkan kitapta Akgüneş, organiğe dair önemli başlıkları mercek altına alıyor. ÖĞÜNLERİMİZ ARTIK DOĞAL DEĞİL! Açlığa çare olarak lanse edilen "yeşil devrim"le endüstrileşerek pakete giren gıdaların doğallığını yitirdiğini vurgulayan Akgüneş, artık neredeyse her öğünde tarım ilaçları, kimyasal gübreler, katkı maddeleri, hormonlar, antibiyotikler ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile bulaşık ürünleri tükettiğimizin altını çiziyor. TEHLİKENİN NE KADAR FARKINDAYIZ? Soframıza gelen hemen hemen her üründe türlü hilelerle karşılaştığımıza dikkat çeken Gürkan Akgüneş, şu değerlendirmelerde bulundu: