Onkoloji ne demek? Onkoloji anlamı ne?

Anlamı en çok merak edilen kelimelerden olan Onkoloji, sosyal hayatın için çok defa duyuluyor ve ne anlama geldiği araştırılıyor. Peki, Onkoloji ne demek? Onkoloji anlamı ne? İşte, Onkoloji kelimesin anlamı!

Günlük hayatta sıkça duyulan ve anlamı merak edilen Onkoloji kelimesininim ne demek olduğu araştırılıyor. Peki, Onkoloji anlamı ne? Onkoloji ne demek?

ONKOLOJİ NE DEMEK?

Onkoloji kanserin oluşumu, nedenleri, kalıtımla ilişkisi, tanısı, tedavisi, kanserle ilgili istatisikler ve kanserden korunmayla ilgilenen tıp dalıdır. Kanser bir tümör türüdür, kötü huylu (kötücül, habis, malin) tümörleri ifade eder.

Onkoloji Türkçede 'kanserbilim' olarak ifade edilebilir.

Radyasyon Onkolojisi ve Tıbbi Onkoloji (Medikal Onkoloji), kanserli hastaların takip ve tedavisini yapar. Bu hastaların takip ve tedavisinde gerektiğinde ilgili cerrahi uzmanları ile iş birliği yapılır. Medikal Onkoloji bilim dalının uzmanlarına tıbbi onkoloji uzmanı, radyasyon onkolojisi Ana Bilim Dalı uzmanlarına ise radyasyon onkolojisi uzmanı denir.

Radyasyon Onkolojisi uzmanlarının radyoaktif ışınlarla uyguladığı etkin tedavi yöntemidir. Radyoterapi tedavisi gelişmiş radyoterapi cihazları ile uygulanır. Bu tedavide amaç tümörlü bölgeyi normal dokulara zarar vermeden yok etmektir.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler