Oftalmolojide Son 20 Yılın En Önemli Buluşu

Oftalmolojide son 20 yılın en önemli buluşu: Yaşa bağlı yakını görme kusurunun tedavisi bulundu.

Uluslararası Oftalmoloji dünyasının senelerdir üzerinde çalıştığı ve son 20 yılın en önemli buluşu saydığı, 40 yaş sonrasında ortaya çıkan yaşa bağlı yakını görme kusuru (presbiyopi) tedavisinde başarı oranı yüksek "Intra-Stromal Presbiyopi " tedavisi, bir Türk doktorunda yer aldığı ekip tarafından Colombia'da geliştirildi.

Uzun yıllardır üzerinde çalışılan bu yöntem, dünyada ilk kez İstanbul Cerrahi Hastanesi Göz Bölüm Başkanı Op. Dr. Sinan Göker ile Lasik Yöntemini miyop, astigmat ve hipermetrop amaçlı geliştiren doktorlardan Bogata'lı ünlü göz doktoru Dr. Luis Ruiz tarafından geliştirildi. Dr. Sinan Göker, 1997 yılında da Dr. Ruiz'den göz ameliyatlarında ikinci bir yöntem olarak kullanılan Lasik tekniğini öğrenmiş ve Türkiye'de ilk kez kendisi tarafından uygulanmıştı.

Yaklaşık olarak 6 aydır Dr.Luis Ruiz ve Op. Dr. Sinan Göker tarafından ABD'de 300 hasta üzerinde uygulanan "Intra-Stromal Presbiyopi Tedavisi" sonrası yapılan takiplerde hiçbir gerileme görülmedi, enfeksiyona rastlanmadı.
 

İstanbul Cerrahi Hastanesi

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler