İştah sağlık ve moral göstergesidir. Sağlıklı ve mutlu insanların iştahı genelde dengeli olur. İştahınızın aşırı açık olması da kapalı olması da istenmeyen sağlıksız bir durumdur. Çalışan insanlar için İkindi saatleri iştah ile ilgili mücadelenin en zorlu dönemdir. Bu saatlerde gerek yoğunluktan, gerek günün sonu ve uzun bir süre olmasından iştahın ciddi bir şekilde açılması doğaldır. Beslenme programımızda gerekli ayarlama yapılmadığında ve İkindi öğünleri tatlıya bağlanmadığında bu durumlar bizlere tartıda endişe dolu zamanlar yaşatır. Ve bir süre sonra kıyafetlerimiz ile bedenimiz arasında bir uçurum oluştuğunu görürüz.
Beslenme tarzımızda yapacağımız ufak değişiklikler ile iştahımızı dengelememiz ve ona söz geçirmemiz mümkün. Böylece ofiste ikindi öğünleri kâbusumuz olmaktan çıkar.