Prof Dr. Canan Karatay; ''kemiklere iyi gelir bol bol kelle paça için'' diyor ama meslektaşları Canan Hoca gibi düşünmüyor. Fizik tedavi uzmanı Prof. Dr. Cihan Aksoy paça çorbasının kemikler için herhangi bir faydası olmadığı görüşünde.
Uzmanlar son yıllarda çok fazla konuşulan paça çorbasının kemikler için herhangi bir faydası olmadığını, aksine zararları bulunabileceğini belirtti.
Bilim dünyasının üzerinde çalıştığı araştırma Kolajen peptit ile ilgili. Türkiye'den 200 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı yapılan araştırmaları ''Bilimin Işığında'' toplantısında açıkladı. Toplantıda söz alan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof Dr. Osman Tuğrul Eren kolajen peptit ile kireçlenme (osteoartrit) tedavisinde yüzde 55 oranında ağrıda azalma ve hareket kabiliyetinde iyileşme kaydettiklerini vurguladı. Türk bilim insanlarının çalışmasının sonuçları da Clinical Medicine ve PubMed isimli bilimsel dergilerde yayınlanarak tıp literatürüne girdi.
Türkiye'de yaygın olan ''kelle paça kırık çıkığın iyileşmesine iyi gelir'' iddiası da bilim adamlarının gündemindeydi. Toplantıya başkanlık yapan İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Aksoy, Prof. Dr. Canan Karatay'ın paça çorbası önerisine atıfta bulunarak bunun gibi yiyeceklerden alınan kolajenin düşük dozlarda alındığında faydası olmadığını, çok fazla tüketildiğinde ise karaciğer, böbreklere zarar verdiğini ayrıca tansiyonu yükselttiğini belirtti.