Kerevizin faydaları arasında kolesterolü dengelemek, kilo vermeye yardımcı olmak, yüksek tansiyonu düşürmek gibi pek çok şey vardır. Kereviz sapı tarifi, kereviz sapı nasıl kullanılır? Hamileler için kereviz kullanımı
Kereviz içerisinde bulundurduğu sodyum, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve potasyum mineralleri ile çok besleyici bir yiyecektir. Ayrıca, yağ asitleri ve A, K, C, E, D ve B vitaminleri bakımından da zengindir. Yoğun lifli olması sebebiyle de pek çok faydası vardır. Sağlığınız için tüketmeniz gereken kerevizin yararları ile sindirim sisteminizi ve bağışıklık sisteminizi olumlu etkileyebilirsiniz.
KEREVİZİN FAYDALARI NELER?
Antioksidan kaynağıKereviz antioksidan bakımından çok zengin bir besindir. Antioksidanlar kan damarlarını, hücreleri, ve organları oksidatif stres kaynaklı hasardan korur. İçeriğinde yer alan C vitamini, beta karoten ve flavonoidler sayesinde tek bir sapında bile yoğun miktarda antioksidan vardır.
Kerevizin kanıtlanmış önemli faydaları arasında iltihaplanmayı azalttığı yer alır. Sindirim sisteminde, hücrelerde, kan damarlarında ve organlardaki iltihaplanma vakalarını azaltan kereviz, önemli bir bitkidir.Kereviz iltihaplanmaya karşı koruma sağlayan 25 anti - enflamatuar bileşeni içerir. Kronik Enflamasyon, artrit ve osteoporoz hastalıkları için de iyi gelmektedir.
Kereviz, ürik asidin yok edilmesi için de tüketilen besinlerdendir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbrek problemleri, mesane sorunları gibi problemleri olan kişiler için iyi bir çıkış yoludur. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde önemli bir rolü vardır.