Katkısız Çikolata Hastalıktan Koruyor

Doğal ve katkısız çikolataların bağışıklık sistemini korumada önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

Karşı konulmaz lezzetiyle aklımızı başımızdan alan, canımızın sık sık istediği çikolatanın insan sağlığına ve vücuduna hiçbir zararı olmadığı hatta kanseri önlemede, kalp hastalıklarını engellemede, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli rol oynadığı ortaya çıktı.
 
Tutkunları için vazgeçilmez yiyeceklerin başında gelen damakta yavaş yavaş eriyen çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. Evvie Chocolate Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Görgülü Ekinci,  katkı maddesi kullanılmayan ve tamamen doğal malzemelerle üretilen çikolataların kanseri önleme, kalp hastalıklarını engelleme, bağışıklık sistemini kuvvetlendirme gibi faydalarının olduğunun altını çizdi.
 
Çikolata Yiyerek Sağlıklı Kalın
 
Çikolata çoğumuzun vazgeçemediği bir lezzet olarak yerini korurken, sağlıklı kalmak isteyenlerin de uzak durmaya çalıştığı bir üründür. Bu yanılgıyı göz önünde tutan Evvie Chocolate, sağlıklı kalmak isteyenler için katkısız ve el yapımı çikolatalar üretiyor. Evvie, üretiminde; Fransız Valrhona kakaosu kullanarak lezzetine hafiflik katıyor ve hammaddesinde organik ürünler kullanarak daha sağlıklı ve kilo aldırmayan çikolatalar üretiyor.

Sağlık, Organik Ürünlerde Gizli
 
Vücudun ihtiyacı olan farklı vitaminlerin çikolata yiyerek karşılanabileceği gibi çikolatanın; demir, magnezyum, potasyum yönünden oldukça zengin bir gıda olduğunu belirten Evvie Chocolate Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Görgülü Ekinci, çikolatalarını organik ürünler ve mevsim meyveleri ile dünyanın en kaliteli kakao üreticisi olan Fransız Valrhona’nın ürünlerini bir araya getirerek kullandıklarını vurguladı.
 
Ekinci, ayrıca Evvie Chocolate ürünlerinin lezzetine lezzet katmak amacıyla, 24-25 Ekim tarihleri arasında Evvie Chocolate'ın şeflerine eğitim vermek için İstanbul'a gelecek olan dünyaca ünlü Çikolata şefi Gianluca Fusto ile dünyada başka eşi ve benzeri olmayan yeni formüllerle Evvie Chocolate için çok özel tarifler hazırlayacağını belirtti.
 
Kolesterolü Arttırmıyor
 
Çikolata ne kadar siyah olursa içerdiği kakao yağı miktarı da o oranda yüksek olmaktadır. Bu bakımında bitter çikolatalarının kolesterolü arttırmadığını tam aksine düşürdüğünü belirten Şebnem Görgülü Ekinci, “Üretimimizde kullandığımız orijin çikolataları ile özellikle kakao oranı yüksek olan Guanaja ve Manjari kakaoları kullanılarak sağlıklı, doğal çikolatalar sunmaktayız ” dedi.


İçeriğinde Bol Miktarda Vitamin ve Mineraller Mevcut
 
Çikolatanın diğer tatlılara göre sağlık açısından zararsız olduğunu tıbben kanıtlandığının altını çizen Şebnem Görgülü Ekinci, “Çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat içerdiğinden,  diş minesini koruduğunu ve bağışıklık, üreme sistemi için yararlı olan demir ve çinkonun bol miktarda mevcut olduğunu” sözlerine ekledi.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler