Kaempferol ve kuersetin maddeleri yönünden çok zengin olan kapari, karaciğer yağlanmasından, akciğer kanserini önlemeye; MS hastalığından, ülsere kadar birçok sağlık sorunun tedavisine yardım ediyor. Kapari nedir? Kapari özellikler nelerdir? Kapar neye iyi geliyor? Kapari faydaları? Kapari nasıl tüketilir? İşte kapari hakkında merak edilenler...
Mutfaklara yeni yeni girmeye başlayan kaparinin faydaları saymakla bitmiyor. Kolay şekilde yetiştirilen bu bitki, tam bir şifacı! Peki, kapari neye iyi geliyor? Kapari faydaları? Kapari nasıl tüketilir? Kapari nedir? Kapari özellikler nelerdir?
KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLÜYOR
Zengin bir kuersetin deposu olan kapari, karaciğer için çok faydalı bir bitkidir. Karaciğer fonksiyonlarını büyük oranda düzenler ve karaciğer yağlanmasını engeller. Ayrıca, ülser ve MS hastalarına da bol miktarda kapari tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Flavonoid yönünden çok zengin bir besin olan kapari, bu özelliği ileantienflamatuar ve antioksidan etki gösterir.100 gram kapari çiçek tomurcuğunda, 9 mg demir, 12 mg selüloz, 67 mg fosfor, 24 mg protein ve 2 mg lipid bulunur. Magnezyum, lif ve kalsiyum yönünden zengindir.