Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı bölümü başkanı Doktor Arthur Agatston işleme tabi tutulan yiyeceklerin tüketimi azaltıldığı takdirde kalp krizi oranının düşeceğini söyledi.
Sağlıklı bir beslenme tarzının ilaçlardan çok daha fazla etkili olacağını söyleyen Agatson, portakal, bitter çikolata, kırmızı şarap, lahana, sarımsak, sardalya, mercimek, nar ve bademin kalp krizi riskini azaltmada en etkili yiyecekler olduğunu söyledi. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar, kalp krizi riskinin doğru bir beslenme tarzıyla yüzde 70 oranında azaltılabildiğini gösteriyor. Beslenme kürsüsü başkanı Doktor Walter Willet, kalp ilaçlarının kalp krizi riskini yalnızca yüzde 25-30 azalttığını en önemli etkenin doğru beslenme olduğunu dile getiriyor.