Kadınlar İyi Bir Beslenme Biçimine Sahip Erkekleri Daha Çok Seviyor

Yapılan bir araştırma, beslenme düzeninin sağlık ve görünüş üzerindeki etkisinin yanı sıra, vücut kokusunun üstünde bir etkisinin de olduğunu ortaya koydu.

Yapılan bir araştırma, beslenme düzeninin sağlık ve görünüş üzerindeki etkisinin yanı sıra, vücut kokusunun üstünde bir etkisinin de olduğunu ortaya koydu. Dolayısıyla iyi beslenme alışkanlıklarının, çekiciliği ve beğenilirliği etkilediği belirlendi.

Yeni bir araştırma, kadınların çok fazla meyve ve sebze tüketen erkeklerin vücut kokusunu tercih ettiğini, buna karşın çok fazla karbonhidrat tüketen erkeklerin (ekmek, makarna gibi) daha az çekici bir koku salgıladığını ortaya koydu.

Avustralya'nın Macquarie Üniversitesi'nden araştırmayı yürüten Ian Stephen, salgılanan kokunun özellikle de kadınlar için cazibenin önemli bir bileşeni olduğunu ifade etti.
Bilim adamları ter kokumuzun sağlık durumumuz hakkında bilgi verebileceğini ve belki de eş bulmada bir rol oynadığını ifade etmektedir.

Ian Stephen ve ekibi, yaptıkları araştırmada, farklı diyet uyguladıkları erkeklere temiz tişört giydirdiklerini ve yaptırılan egzersizlerle terleyen tişörtleri deneyde kullandıklarını söylediler. Araştırmada yer alan kadınlardan, terleyen bu tişörtleri koklamaları isteyen ekip, şu sonucu elde etti. Yapılan bu araştırma sonucuna göre, Daha fazla sebze ağırlıklı beslenen erkekler daha hoş bir koku salgılarken, et ağırlıklı bir diyet uygulayan erkeklerin ise daha yoğun bir koku salgıladıkları görülmektedir.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler