Her Yemeğe Maydonoz Lazım!

Maydanozun yakışmadığı yemek neredeyse yok gibidir. Her şeye maydanoz olmak sözü buradan gelmiş sanırım.

Maydanozun vücudumuza pek çok faydası vardır. Kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi gelir.

Maydanoz suyunu kaynatıp göze pansuman yaparsanız, gözdeki iltihaplanmaları önler ve yanma hissini geçirir.

Sirkeli maydanoz suyu ile yıkanırsanız, saçlarınızın uzaması hızlanır.

Maydanoz; C vitamini, E vitamini, folsik asit ve A vitamini yönünden zengin bir besindir. Taze yenen 8-10 dal maydanoz, yetişkinlerin günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar.

Halk arasında mide bulantısı giderici, böbrek taşlarını düşürücü olarak bilinir. Kansızlıkta, halsizlikte, bağırsakların çalışmasında, diş eti kanamsının önlenmesinde, yaraların kapanmasında, romatizmada sıkça faydalanılır. Maydanoz aynı zamanda iştah açar, ateş düşürür.

Kadınların adet kanamasını düzenlemekte yardımcıdır. Organizmayı zehirlerden arındırır. Bu yüzden karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamaya, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye edilir.

Kurutulmuş maydanozda C vitamininin çoğu kaybolur. Bunun yanında A vitaminin öncüsü karotenoidlerdeki kayıp %30 civarındadır. Kurutulduğunda mineral değerinde ise çok fazla kaybolmaz.
 

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler