Hastanede Doğum Yapan Annelere Lohusa Şerbeti

Bartın'da, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan kadınlara verilen lohusa şerbetiyle sütlerinin artırılması ve bebeklerine rahatlık sağlanması amaçlanıyor.

AKIN ÇAY - Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan kadınlara, anne sütünü artırıcı etkisi ve bebeklerine rahatlık sağlaması bakımından lohusa şerbeti ikram ediliyor. Yılda yaklaşık 2 bin 500 bebeğin dünyaya geldiği hastanede görevli Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Arzu Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni doğum yapan bir kadın için en önemli ihtiyaçlarından birinin, sütünün artması için gereken sıvılar olduğunu söyledi.

Söz konusu ihtiyaç doğrultusunda bir çalışma yürüttüklerini belirten Özkaya, "Annelerimizin zaman zaman sıkıntı yaşadığını gördük. Mesela yeni doğum yapan bir annenin çorbaya ve sıvıya ihtiyacı oluyor ama gece saatlerinde doğum olması ve yakınlarının da telaşlı olması nedeniyle bu ihtiyacın karşılanmasında güçlükler yaşanabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için yaklaşık 15 gün önce yeni doğum yapan annelere lohusa şerbeti vermeye başladık" dedi. Diyetisyen Çiğdem Ekşi de lohusa şerbetinin, tarçın, karanfil, zencefil, karabiber ile kaynatılarak hazırlandığını, özel koku ve lezzetiyle öne çıkan bir içecek olduğunu anlattı. Tarçının, kan ve şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğunu dile getiren Ekşi, bu durumun, emziren annenin tatlıya aşırı ihtiyaç duymasını önlediğine değindi. Lohusa şerbetindeki baharatların, mideyi rahatlattığı gibi bebekte gaz oluşmasını engellediğini vurgulayan Ekşi, "Emzirme döneminde lohusa şerbeti içen annede süt miktarı ve kalitesi de artar" diye konuştu. Yeni doğum yapan Seda Özkurt ise kendisi ve bebeğinin sağlığı için uygulamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. - Bartın

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler