Gülgiller Ailesinden Olan Meyveleri Tüketin

Çilek mevsimi geldi ve hepsi tezgahlarda yerini aldı. Ancak pek çok doktor meyve tüketiminin fazlasının kilo yapabileceğini söylüyor.

Ancak şeker oranı düşük ve yararlı molekül ihtiva eden bazı meyveler gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Hem kalp sağlığı hem de kanserden korunmak için meyveyi bilinçli tüketmek de yarar olduğunun altını çizen Doç.Dr.Mutlu Demiray, botanikte gülgiller ailesi olarak tanımlanan ahududu, böğürtlen, çilek, yaban mersini gibi meyveleri aşırıya kaçmadan tüketmek gerektiğini söylüyor.

Pek çok insan meyve yiyerek zayıf ve sağlıklı kalabileceğini düşünse de durum tam da öyle değil. Çünkü meyveler ciddi oranda karbonhidrat ihtiva ediyorlar. Dolayısıyla hem kalp sağlığı hem de kanserden korunmak için meyveyi bilinçli tüketmek de yarar var.

Medicana Hastaneler Grubu Onkoloji Koordinatörü Doç.Dr.Mutlu Demiray, botanikte gülgiller ailesi olarak tanımlanan ahududu, böğürtlen, çilek, yaban mersini gibi meyveleri aşırıya kaçmadan tüketmek gerektiğini söylüyor. Bu meyvelerin şeker oranlarının düşük olmasının yanında pek çok yararlı molekül ihtiva ettiğini de dile getiren Demiray, "Ancak bu meyvelerin mevsiminde tüketilmesi önemli. Bu meyvelerde dondurulmuş ürünlerin tüketiminde de sakınca yok" diye konuşuyor.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler