Göğüs Estetiği Tüm Dünyada 1 Numaralı Estetik!

ABD'de 2010 yılında en çok gerçekleştirilen estetik operasyon olan meme büyütme ameliyatları Türkiye'de de en popüler estetik müdahalelerden.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç Dr Ahmet Sönmez meme protezi olarak kullanılan silikonun kanserojen olmadığını söyledi.
 
Her sene Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin düzenli olarak yayınladığı estetik cerrahi istatistiklerine göre meme büyütme ameliyatı ABD’de 2009’da olduğu gibi 2010’da da en sık gerçekleştirilen estetik ameliyat oldu. Peki bu artışın sebebi nedir?

Doç Dr Ahmet Sönmez bu soruyu şöyle cevaplıyor;

Çoğunlukla silikon protez kullanılarak yapılan meme büyütme ameliyatlarının son yıllarda giderek artmasında en önemli faktör hiç şüphe yok ki kadınların dış görünümlerine verdikleri önem.

Daha dik ve büyük göğüsler daha kadınsı bir duruşu ifade ediyor. Bir diğer faktör de ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 2007 yılına kadar silikon protezlere uygulanan kısıtlamaların bu tarihten itibaren kaldırılmış olması. Üzerinde en çok çalışma yapılan konulardan birisi olan silikon yıllar süren araştırmalar sonucu bir kez daha temize çıkınca sadece Amerika’da değil, tüm dünyada kullanımı yaygınlaştı.
          
Doç. Dr. Ahmet Sönmez değişen teknolojinin kadınlara hacimle birlikte doğallik da sunduğunu söylüyor."Silikon protezlerin üretim teknolojisi de giderek gelişiyor. Bu gelişim sonucu halk arasında damla protez diye bilinen, anatomik yapıdaki protezler ile daha doğal görünümlü memeler elde edilmeye başlandı.

Üstelik bu yeni nesil protezlerin uzun dönem dayanıklılıkları ve elde edilen sonucu uzun süre korumaları da diğer avantajlı tarafları" seklinde konuşan Dr Sönmez, "Eskiden meme büyütme ameliyatı öncesinde hasta ile ne kadar hacimde bir protez konulacağı konuşulurdu. Yeni protez teknolojisi sayesinde hacim tek ölçüt olmaktan çıktı. Hastanın göğüs kafesi yapısına ve memenin sarkıklık durumuna göre aynı hacimde ama farklı boyutlarda protezler arasında en uygununu, en doğalını bulmak artık plastik cerrahın görevi haline geldi."diyor.
Özellikle doğum sonrası sarkan meme dokusunun toparlanması için de silikon kullanılıyor.

Doç Dr Ahmet Sönmez "Meme protezleri, yirmili yaşlarda meme gelişimi yetersiz olan genç kadınlarda meme büyütme amacıyla kullanılıyor. Otuzlu ve kırklı yaşlarda da özellikle doğum sonrası memelerinde sarkmalar oluşan kadınlarda hacim sağlamak ve dikleştirme amacıyla kullanılıyor.

Geniş bir yaş grubunda, pekçok kadın için geçerli olan problemlere çare olan protezler daha uzun yıllar en çok yapılan estetik ameliyatlar listesinde ön sıralarda yer alacak gibi duruyor." derken, önümüzdeki dönemde kadınların estetik tercihlerinde bir numarada yine meme estetiği olacağının sinyalini veriyor.
 

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler