Evde yoğurt yapmak hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli, merak edenler için evde yoğurt nasıl yapıllır ve bununla ilgili bir kaç ipucu:
Sütün tencerenizin dibini tutmaması için tencerenizin içini sudan geçirin. Tenceye sütü doldurduktan sonra kısık ateşte kaynatın. Kaynayan sütü ocaktan indirip ir kaç dakika bekletin. Sütü mayalamak için 3 veya 4 yemek kaşığı yoğurdu bir kaba koyup iyice çırptıktan sonra kaynattığınız sütten bir çay bardağı alıp yoğurda ekleyip iyice karıştırıp tencedeki sütün içine dökün. Mayalanmış sütü bir kaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi bir çarşafa sarıp maya tutması için sıcak bir yerde bir gece muhafaza edin. Yoğurdun kıvam kazanması için bir gün de buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.