Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içinde bulunan glüten adlı proteinin ince bağırsakta sindirimi sağlayan mukozal yapıların hasara uğramasına sebep olduğu kronik seyirli bir hastalık olarak bilinen Çölyak için, biorezonans terapinin önleyici olduğu belirtildi.
Çölyak nedeniyle ince bağırsakta meydana gelen hasar sonucu vücudun besinlerden yararlanamadığını belirten Biorezonans Uzmanı Dr. Doğanay Kürkçü, “Bu hastalık genetik olarak bilinmekle birlikte hayatın herhangi bir döneminde meydana gelen ağır bir hastalık, geçirilmiş bir ameliyat, doğum, hamilelik, viral enfeksiyon, şiddetli duygusal stres gibi kalıtsal olmayan bir sebepten dolayı da ortaya çıkabilir.” dedi.
Çölyakın kimi kişilerde çocukluk, kimilerinde ergenlik, kimilerinde ise orta yaş grubunda ortaya çıktığını aktaran Kürkçü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Küçük yaşlarda kusma, ishal, karında şişlik, boy uzamasında yavaşlama, kilo alamama, gelişim geriliği sık bilinen belirtilerdir. İleri yaşlarda adale krampları, nöropati, sürekli ishal, kemik kırıkları, aşırı halsizlik, uyuşukluk şeklinde görülebilir. Çölyak hastalarında glutenin sindirilmesini sağlayacak şekilde alerjene karşı duyarsızlık geliştiğinde ve bağışıklık sistemi düzenlendiğinde hastalığı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olacaktır. Alerjik hastalarda izlenilen metot gibi biorezonans ile bu hastalığın terapisi mümkündür. Burada ince bağırsak mukozasını iyileştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, glütene karşı meydana gelen alerjik cevabı düzenlemek uzun bir zaman alabilir ancak imkansız değildir.”