Yaz aylarına girdiğimiz ve güneşi yavaşça hissetmeye başladığımız bu dönemde güneşin zararlarını nasıl beslenerek azaltabilirsiniz.
Vücudunuz Susuz Kalmasın! Sıcak yaz aylarında her şeyden önemlisi susuz kalmamaktır. Beslenmenize su eklemenin bir yolu salatalık, marul ve karpuz gibi su açısından zengin sebze ve meyveler tüketmektir. Eğer yaz aylarını aktif bir şekilde geçiriyorsanız, sodyum ve potasyum gibi elektrolitler içeren hindistan cevizi suyu da iyi bir seçenektir. Elektrolitler vücudumuzun susuz kalmaması konusunda bize yardımcı olurlar. Ancak ter ile atılırlar, bu yüzden yoğun bir fiziksel aktiviteden sonra tekrar alınmalıdırlar. Cildinizi Korumak İçin Yemeniz Gerekenler.... Yaz için bir diğer önemli beslenme tiyosuda yediğiniz gıdalarla cildiniz korumaktır. Kırmızı ve turuncu renkli meyve ve sebzeler güneşten koruma sağlayan bileşikler içeririler. Örneğin, domatesin içindeki likopen, doğal bir güneş koruyucusu olarak çalışan bir antioksidan içerir. Likopen Açısından Zengin Gıdalar Güneş Yanıklarından Koruyor Bir çalışma, likopen açısından zengin gıdaların güneş yanıklarına karşı % 33 daha fazla koruma sağlayabildiğini göstermiştir. Turuncu gıdalar, tatlı patates gibi beta-karoten açısından zengindir. Bu antioksidanlar, cildinizi güneşten korumanın yanı sıra, güneşin zarar verdiği hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olurlar. Yaz aylarında beslenmenize bu gıdaları eklediğinizden emin olun!