Anne karnında uzun süre sıvı bir ortamda kalan bebekler, yeni ortama uyum sağlamak için esnek kaslara ihtiyaç duyarlar.
Yenidoğan bebeklere yapılan bebek masajı sayesinde, bebeklerin kas koordinasyonları gelişir ve esneklik kazanır. Fiziksel gelişimlerine de olumlu bir etkisi vardır. Rahatlaması ve uyumasına yardımcı olması amacıyla da bebeğinize masaj yapabilirsiniz.
Hareketliliğini arttırır ve büyürken ihtiyacı olan bedensel etkinliklerine yardımcı olur. Kan dolaşımı, kalp atışları, solunum ve sindiriminin düzenlenmesine yardımcı olur. Bebeğin bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Masaj anne için de oldukça faydalı. Bebeği okşamak, ona dokunmak, annelik hormonu diye bilinen, annenin sütünün artmasını ve rahatlamasını sağlayan 'prolaktin hormonunun' salgılanmasını artırır. Masaj bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı güçlendiren, onun tüm bedensel sistemleri üzerinde olumlu etkisi olan güçlü bir iletişim yoludur...
Masaj boyunca bebeğinizin rahatını sağlamak için küçük bir ön hazırlık gerekiyor. Yeni doğmuş bebeklerin herhangi bir şeye dikkatlerini yoğunlaştırabildikleri süre çok kısadır. Bu nedenle her hareketin bir iki kere tekrarlandığı 15 dakikalık bir masaj yeterlidir. Masajı her gün, bebeğin, tok, huzurlu ve masaja hazır olduğu bir saatte yapmaya çalışın. İstemediği zamanlarda ona zorla masaj yapmaya çalışmayın. Çünkü masaj yaparken amaç karşılıklı iletişim kurmak, rahatlamak ve birlikte eğlenmektir. Bu nedenle dikkatinizi ellerinizde yoğunlaştırın ve gevşeyin.