Bayramda Hastalar 'İzne' Çıktı, Servisler Boşaldı

Doğu'da 13 ilden gelenlere de hizmet veren Erzurum'daki hastanelerde yataklı tedavi gören 2 bin hastanın yüzde 75'i, bayram tatili nedeniyle evlerine gitti.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 13 ilden gelenlere de hizmet veren Erzurum'daki hastanelerde yataklı tedavi gören yaklaşık 2 bin 200 hastanın yüzde 75'i, bayram tatili nedeniyle evlerine gitti.

İŞLEMLER HIZLANDI

Başbakanlığın idari izin kararı ile bayram tatilinin birleşmesi üzerine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle, Palandöken, Nene Hatun Kadın Doğum ve Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları hastanelerinde taburcu işlemleri hızlandırıldı.

"BU MORAL İZNİ"

Dokuz günlük bayram tatilinin başlaması ile birlikte her gün binlerce hasta ve yakınının geldiği bölge hastanelerinde yatan hasta sayısı önemli ölçüde azaldı. Doktorların nöbetçiler dışında tatile çıkması acil ve yoğun bakım üniteleri dışında servislerde yatan hasta sayısı yüzde 25'ler düzeyine indi. Yetkililer, her bayram olduğu gibi bu bayram da hastaların kendi isteği ile evlerine gittiğini belirterek şunları söylediler:

"Bayramda hastaları hastanede tutmak çok zor. Bu nedenle kendi istekleri ile taburcu ediyoruz. Bayram sonrası yine hastaneye gelecek ve tedavi gördükleri servislerine yatacaklar. Bu bir bakıma moral izni oluyor. Evlerine çıkmak istemeyenlerin tedavileri ise devam ediyor."

"BURADA ÜZÜLMELERİNİ İSTEMİYORUZ"

Bayramı hastanede geçirmenin çok zor olduğuna işaret eden hastalar ise, bayramlarda hastanelerde yakınlarından uzak kalmak istemediklerini, onların da hastanelerde üzülmelerini istemediklerini belirterek, tedavilerine bayramdan sonra devam edeeceklerini söylediler.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler