- Öncelikle et ve tatlılarda porsiyon kontrolü yapılmalı. Unutulmamalı ki yüksek kırmızı et tüketimi aynı zamanda yüksek yağ tüketimi demektir.
- Eti yerken yemeklere ara verilmeli. Bu durum bir anda yemeğe yüklenip sindirim problemleri çekmenizin de önüne geçecektir.- Etlerin ızgara veya haşlama olarak tüketilmesi sağlık açısından çok daha doğru olur. Bu yüzden kızartmalar yerine etler sebzelerle birlikte tavada veya fırında pişirilebilir.- Et ile yapılan yemeklere ilave yağ eklenmesine gerek olmaz. Etin doğal yapısındaki yağ pişirme işleminde yeterli olur.- Etin pişirildiği tavanın yanmış olmamasına ve tavada veya fırında çok uzun süre kalmamasına dikkat edilmeli. - Et çok uzun süre fırın veya tavada kalırsa kömürleşme olacağı için kanserojen etkisi artar. Enfeksiyon riskine karşı etler çiğ veya az pişmiş şekilde tüketilmemeli. Etler 1 gün dinlendirilmeli.- Etler büyük parçalar halinde saklanmamalı. Tüketilecek porsiyonlarda kısa vadede -2 derecede, uzun süre saklama koşullarında ise -18 derecede saklanmalı.- Sakatatlardan uzak durulmalı. Yüksek kırmızı et tüketimi ile birlikte kolesterol seviyesinde yükselme yaratabilir.- Bayram süresince tatlı tüketimine dikkat edilmeli. Şekerli ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tüketilmesi çok daha sağlıklı bir hamle olur.Özel Bayram Menüsü: