"Aslında Onlar İkiz"

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de çok sayıda çocuk sahibi olan çift var. İstanbul'da yaşayan Şenay-Ender Ünalan çifti 12 yıl boyunca çocuk sahibi olmak için çeşitli tedavi yollarına başvurdu.

4 YAŞINDAKİ BERRA'NIN İKİZİ 6 AY SONRA DÜNYAYA GELECEK

2 kez aşılama 1 kez de tüp bebek tedavisi gören çiftin çabaları olumsuz sonuçlandı. Son olarak Bahçeci Sağlık Grubu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci'nin kapısını çalan çift 4 yıl önce uygulanan başarılı tedavi sayesinde kızları Berra'yı kucağına aldı.

Çift, ileriki yıllarda ikinci çocuklarını dünyaya getirme isteğiyle o dönemde oluşturulan embriyolarını dondurma kararı aldı. 4 yıl boyunca aynı kalite ile saklanan embriyolar çiftin tekrar anne-baba olma isteği üzerine geçtiğimiz aylarda Şenay Hanım'ın rahmine transfer edildi. Şu anda 8 haftalık hamile olan Şenay Ünalan; kızımın bilinçli bir abla olması ve kardeşini kıskanmaması için büyümesini bekledik. Embriyolarımız 4 yıl boyunca aynı kalitede bekledi ve onlar bizim güvencemizdi. Bu yöntem sayesinde tedavinin başına dönmeden, hazır olan embriyoların transferiyle kolaylıkla hamile kaldım" dedi.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler