Yediğimiz yiyecekler Alzheimer'la savaşabilir mi?
Araştırmalar, ıspanak ve kıvırcık lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunan folik asit, badem ve fındıkta bulunan E Vitamini ve somonda bulunan Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir beslenme programının riskinizi azalttığını gösteriyor.
Olay yalnızca bu yiyecekleri yemek değil, bunları birlikte tüketmek... Bu lezzetli kombinasyonları deneyin.
Malzemeler
Sos
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 çay kaşığı bal
1 tutam kırmızıbiber
Tuz ve taze çekilmiş karabiber (isteğe bağlı)
Salata
1 büyük demet yıkanmış ve temizlenmiş ıspanak
¼ bardak yarım ceviz (çiğ veya kavrulmuş)
½ kesilmiş portakal
½ kesilmiş greyfurt
2 adet kesilmiş yeşil soğan
Hazırlanışı
Yağ, sirke, bal ve biberi iyice karıştırın. İsterseniz, tat katmak için tuz veya biber ekleyin. Ispanağı sos ve cevizlerle karıştırın. Portakal ve greyfurtları koyun ve yeşil soğanla süsleyin.
Dr. Mehmet Öz