İsveç’teki Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Prof. Wayne Jones, alkollü içeceklerin açılımını yaptı.
Votka: Akşamdan kalmalık derecesi: 3/10 Aktif kömürden süzülmüş ve içilebilecek düzeye dek sulandırılımış saf alkoldür. Ham maddesi çavdar, buğday ve benzeri tahıl ile patatestir. Kalori: 35 ml shot’luk bir votka 72 kaloriye sahiptir. Avantajları: Yüksek alkol derecesine rağmen (yüzde 40 kadar) en az sarhoş eden içkidir. Dezavantajları: Tatsız olduğundan genellikle meyve suyu ve diğer içeceklerle karıştırılarak içildiği için kimi zaman içki alemlerinde ölümlere neden olabiliyor. Viski: Akşamdan kalmalık derecesi: 8/10 İrlanda ve İskoçya dilinde ‘hayat suyu’ anlamına gelen, genellikle tahta fıçılarda dinlendirilmiş malt içeren bir tür alkollü içkidir. Viski, sek olarak, sulu veya buzlu, ya da başka içecekler veya içkilerle içilir. 35 ml shot’lık viskide 80 kalori vardır. Avantajları: Uzmanlar, viskideki asitli bir maddenin kanserli hücreleri öldürdüğünü söylüyor.