Sabah Uyandığımda Midemde Yanma ve Ağzımda Acı Tat Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

Merhaba, sabah uyandığımda midemde hafif yanma hissediyorum ve ağzımın tadı acı oluyor. Uyandığımda mutlaka bir şey yeme ihtiyacı duyuyorum. Bunun dışında, terleme ve çok fazla baş dönmem var, sürekli halsizim. Üstüme sigara dumanı gelse, nefes almakta zorlanmaya başlıyorum. Sizce büyük bir sorun olabilir mi? Doktora gitmeli miyim?

Uzm.Dr. Murat Buran

Mideyle ilgili problemleriniz Reflü gibi duruyor. Baş dönmesi ve nefes darlığı ile ilgili ise bir doktora görünmeniz ve gerekirse tetkik yaptırmanız gerekir. Geçmiş olsun.

Uzm.Dr. Faruk Akçay

Sizin kronik bronşit veya alerjik bronşitiniz ve beraberinde peptik ülser ve reflünüz olabilir. Yaşınızı belirtmemişsiniz? Kronik hastalığınız var mı (hipertansiyon, diabet gibi)? Bu nedenle Dahiliye bölümüne başvurursanız, kan sayımı, demir, total demir bağlama kapasitesi, ferritin, Crp, sedimantasyon, glikoz, üre, ALT, AST, Tsh, serbest T4, kolesterol, Trigliserid, VLDL, LDL, HDL Kolesterol, C13 Üre Nefes Testi, Ph metre, akciğer grafisi, EKG ve solunum fonksiyon testi yaptırmanız uygun olacaktır. Solunum fonksiyon testi Göğüs Hastalıkları Uzmanları tarafından yapılır. Geçmiş olsun...

İlgili Soru Kategorileri

Sağlık Soruları Kategorileri