Kalp Ritmi Bozuklukları

En tehlikeli kalp sorunlarından biri de kuşkusuz ritim bozukluğudur... Uzmanlar, bu problemin çözümü için erken teşhisin şart olduğunu söylüyor. En tehlikeli kalp sorunlarından biri de kuşkusuz ritim bozukluğudur. Uzmanlar, bu problemin çözümü için erken teşhisin şart olduğunu söylüyor.

Ritim bozukluğu sorunuyla her an karşı karşıla kalabileceğinizi kabul edin. Ritim bozukluğunda erken teşhis çok önemli ama bunun da o kadar kolay olmadığına dikkat çekiliyor.

Aralarında Amerika'daki gururumuz Prof. Dr. Mehmet Öz'ün de bulunduğu ünlü profesörler, ritim bozukluğu konusunda uzun yıllar süren araştırmalar yaptı. Ritim bozukluğunun başlangıçta tespit edilmesi halinde, kateterle kasıktan giriliyor ve problem ortadan kaldırılıyor.

Kalp Ritmi Neden Bozuluyor?

Kalp ritmi, ya kalbin idare merkezindeki arızalar ya da ileti yollarındaki kesintiler veya ileti yollarındaki fazlalıklar ya da kalbin herhangi bir yerindeki hücre topluluğunun merkezi dinlemeyerek kendi kafasına göre hareket etmesi nedeniyle bozulur.

Ritim bozuklukları, bireylere göre değişken olduğu için bazı hastalar bununla birlikte yaşayabiliyor. Ritim bozukluğu kronik olduktan sonra eğer hastanın şikayeti yoksa, ameliyat ve kateter tekniğini uygulanmıyor. Uzman bir doktora başvurduğunuz takdirde, sizi genel bir testten geçirecekler.


Eğer ritim bozukluğu teşhisi konulursa, büyük bir ihtimalle ilaç tedavisine başlanacak. Ritim probleminde en sık kullanılan ritim ilaçlarından biri Beloc'dur. Bu ilaca destek olan katkı ise, hastaya rahatsız etmeyecek bir sakinleştirici olabilir.

Ritim broblemi durumunda en sık ilaç kullanma nedeni elbette hastayı rahatlatmaktır. Yani doktor kontrolünde kullanmanızda sakıncası yok. Ama muhtemelen doktorunuz da çok uzun süre kullanmasına izin vermeyecek. Zira her ilacın olduğu bu ilaçlarında özellikle çok uzun kullanımda yan etkileri vardır.

Kalp Ritmi Bozuklukları ile ilgili sağlık konuları

Harflere Göre Konular

[Hata Bildir]